Operația de rinoplastie este cea mai solicitată procedură estetică care are loc la nivelul feței. Consilierul medical Ensar Duman (www.ensarduman.ro) ne vorbește astăzi despre pachetele de turism medical și avantajele realizării operației la nas în timpul unei vacanțe petrecute în Turcia.
Operația de rinoplastie nu mai este considerată de mulți ani un moft sau o extravaganță. Astăzi, mii de oameni aleg să-și corecteze forma nasului și să-și îmbunătățească respitația cu ajutorul operației la nas. Calitatea vieții crește, la fel și încrederea în sine, iar pericolul dezvoltării afecțiunilor secundare este înlăturat. Rezultate remarcabile în rinoplastie sunt înregistrate în spitalele de chirurgie estetică din Turcia.
“Primul pas în operația de rinoplastie este consultația, respectiv analizarea facială completă. Astfel, se stabiliește dacă pacientul are probleme respiratorii și dacă forma nasului său este în perfectă armonie cu restul trăsăturilor feței.
La spitalele de chirurgie estetică din Turcia, al cărui unic reprezentant sunt pentru România, medicii vizează în primul rând rezolvarea problemelor respiratorii și abia apoi a celor estetice. Se analizează geometria feței și se urmărește îmbunătățirea aspectul general păstrându-se frumusețea naturală”, explică Ensar Duman.
Există două tipuri de intervenții pentru corectarea formei nasului: rinoplastie primară și rinoplastie secundară. “În rinoplastia primară, plasticianul realizează incizii în zone ascunse, aflate în interiorul nasului și îndepărtează anumite oase, cartilaje sau adăugă țesut.
În rinoplastia secundară, se intervine pentru a doua oară asupra zonei nasului. Intervenția are un grad mai ridicat de dificultate față de cea primară deoarece structura nazală poate fi fragilă și intervenția necesită o precizie foarte exactă din partea medicului”, spune consilierul medical.
Deși se adresează unui specialist, mulți dintre pacienții care aleg operația de rinoplastie în Turcia au pretenții exagerate. Ei consideră că operația de rinoplastie este una strict de frumusețe și pot decide singuri „pot comanda” cum să arate nasul lor după intervenție.
“Ne-am confruntat și noi cu fel de fel de cazuri. Pacientele au venit la noi cu fotografii ale prietenelor sau a unor persoane publice și ne-au solicitat ca după operație nasul lor să aibă forma din imaginea respectivă.
Spun din nou și voi repeta la nesfârșit, forma nasului se alege în funcție de trasăturile feței pacientei/ pacientului, urmărindu-se să se creeze o armonie între față, frunte, ochi, buze și nas.
La Clinica Ensar Duman lucrurile sunt clare, pacienții realizează un set de fotografii. Ulterior, acestea sunt trimise în Turcia pentru a fi analizate și evaluate de medicul estetician. Chirurgul propune cea mai potrivită formă. Apoi, pe calculator, putem să simulăm pentru pacienți cum va arăta nasul lor la un an de la operație. Se va urmări să se scoată în evidență frumusețea naturală a persoanei și schimbarea să fie armonioasă, elegantă și de bun simț”, precizează specialistul.
Ca în cazul oricărei operații, rinoplastia presupune respectarea unor recomandări în perioadă de recuperare. „Pacientul va fi externat a doua sau a treia zi, iar plasturele va fi purtat 6 zile după operație. Primele rezultate apar după trei săptămâni, iar cele finale se instalează între 6 și 12 luni de la operația de rinoplastie. După intervenție există risc mic de sângerări, probleme apărute la nivelul pielii, vânătăi și umflături în zona ochilor și cea a nasului.
În primele două săptămâni de la operația de rinoplastie trebuie avut grijă la poziția din timpul somnului. Purtarea ochelarilor grei de soare sau de vedere va fi evitată 2 luni. La fel și suflarea nasului în prima săptămână. Piscina și efortul fizic și aplecarea capului mai jos de zona inimii sunt interzise în prima lună”, explică Ensar Duman.
În ultimii ani, românii au început să agreeze ideea de a combina o vacanță cu rezolvarea problemelor de sănătate. Deși turismul are de suferit din cauza pandemiei COVID-19, turismul medical a funcționat și în criză și câștigă tot mai mult teren.
“Pandemia COVID – 19 ne-a arătat din nou că sănătatea este cel mai de preț bun pe care îl avem. La clinică din București, am avut în această perioadă nenumărate solicitări de plecări spre spitalele din Turcia.
În Turcia, comparativ cu România, spitalele nu s-au închis nicio clipă. Medicii au continuat să trateze și opereze cazurile grave, cancere, diabet, transplant, tratamente cu celule stem și alte afecțiuni cu caracter urgent și în pandemie.
Am avut și avem solicitări și pentru chirurgia estetică, iar începând din 17 iulie 2020, când zborurile vor fi reluate, sperăm ca această ramură să ajute și să facă mulți oameni fericiți.
Constat cu bucurie o evoluție în comportamentul românilor. De câțiva ani, ei au început să opteze pentru pachetele serviciilor de turism medical. Cu ajutorul lor se pot combina două aspecte foarte importante: grija acordată sănătății îmbinată cu o vacanță petrecută în afara țări.
Practic, cei care aleg să se opereze de rinoplastie în Turcia, stau în spital o singură noapte și după externare intră în vacanță și își încep concediul alături de însoțitorul sau însoțitorii săi.
Bineînțeles, există și avantaje de ordin financiar. În Turcia, serviciile medicale de tip turism medical sunt subvenționate. Costurile totale sunt cu 10% până la 50% mai mici față de cele din propria țară! Se câștigă astfel și timp și bani și sejurul este continuat cu o vacanță.
Asta ca să nu mai vorbim despre atingerea scopului principal. Pacientul va scăpa de complexe și va avea nasul cu forma dorită, dacă va opta să realizeze operația de rinoplastie în Turcia”, a conchis Ensar Duman.