OMS, anunț îngrijorător. Totul se întâmplă chiar într-o zonă unde coronavirusul și rujeola fac ravagii: ”Trebuie să acționăm rapid!”
Organizația Mondială a Sănătății se confruntă cu o altă situație de urgență, după ce un focar de infecție cu Ebola a izbucnit într-o regiune din Congo care este afectată și de infecții cu noul coronavirus și rujeolă.
Rujeola este o problemă majoră în Congo, aceasta fiind țara cu cel mai mare focar de infecție, spun specialiștii OMS. Numai că acum, pe lângă pericolul reprezentat de rujeolă și noul coronavirus, apare o altă criză medicală, infecția cu Ebola. Până acum au fost depistate șase cazuri de Ebola în Wangata, fiind înregistrate deja patru decese. Ebola se transmite prin fluide şi are o rată a mortalităţii înspăimântătoare, de până la 90%, iar virusul are o perioadă de incubație de 21 de zile.
”Acesta este un moment în care COVID-19 nu este singura amenințare pentru sănătate cu care se confruntă oamenii. Deși o mare parte din atenția noastră este asupra pandemiei, OMS continuă să monitorizeze și să răspundă la multe alte urgențe de sănătate”, a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE INFECȚIE CU NOUL CORONAVIRUS ÎN RÂNDUL POLIȚIȘTILOR DIN OLT! CÂȚI AGENȚI AU FOST DEPISTAȚI POZITIV CU BOALA RARĂ DIN CHINA)
Organizația Mondială a Sănătății intenționează să trimită o echipă în Congo
Matshidiso Moeti, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Africa, a declarat că totul are loc într-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere medical, dar organizația va trimite o echipă în Congo.
Evitarea extinderii răspândirii infecției cu virusul Ebola este esențială, în acest moment, cu atât mai mult cu cât acest focar de infecție se află în apropierea unor rute aglomerate de transport și de țări ”vulnerabile”.
„Se întâmplă într-o perioadă dificilă, dar OMS a lucrat în ultimii doi ani cu autoritățile din domeniul sănătății din Africa și cu alți parteneri pentru a consolida capacitatea națională de a răspunde la focare. Pentru a consolida conducerea locală, OMS intenționează să trimită o echipă pentru a sprijini evitarea extinderii virusului. Având în vedere apropierea acestui nou focar de rutele aglomerate de transport și de țările vecine vulnerabile, trebuie să acționăm rapid”, a declarat și Matshidiso Moeti, director regional OMS pentru Africa, potrivit digi24.ro. (VEZI ȘI AICI: CAZUL INCREDIBIL AL UNEI FEMEI DE 100 DE ANI, CARE S-A VINDECAT DE COVID-19. MEDICILOR NU LE-A VENIT SĂ CREADĂ!)