Omleta japoneză a lui chef Florin Dumitrescu. Ai nevoie de 5 ouă și de un ingredient secret
Omleta japoneză este una dintre cele mai la apreciate rețete pentru micul dejun. Este puțin mai complicată, însă rezultatul este unul de-a dreptul savuros. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este rețeta pe care o folosește pentru a prepara cea mai gustoasă omletă. Pont: celebrul chef are un ingredient secret care dă savoare preparatului culinar.
Tamagoyaki, sau omleta japoneză, este un preparat spectaculos și complex, care necesită îndemânare și atenție la detalii, însă efortul depus merită pe deplin. Ceea ce o face specială este modul în care arată, și anume, asemenea unui tort pufos.
Tamagoyaki poate fi servită cu sos picant și cașcaval sau cu sosuri dulci, conform rețete.ușoare.info.
Ingredientul secret pe care îl folosește chef Florin Dumitrescu pentru omleta japoneză
Pentru a obține cea mai gustoasă omletă, chef Florin Dumitrescu are un ingredient secret, care o face să devină unică. Mai exact, juratul de la Antena 1 folosește 1 linguriță de zahăr, fiind un ingredient neobișnuit pentru o omletă.
Ingrediente
- 5 ouă;
- sare;
- 1 linguriță de zahăr;
- unt sau ulei.
Pentru a o prepara, este necesar să separați albușurile de gălbenușuri și să adăugați un vârf de linguriță de sare în fiecare vas. Bateți gălbenușurile cu zahăr și adăugați albușurile bătute cu mixerul, până când acestea devin ferme. Tigaia trebuie unsă cu unt, iar apoi se adaugă gălbenușurile, care se gătesc la foc mic până când se prind la suprafață. Ulterior, se adaugă albușurile și se acoperă tigaia cu capac, timp de cinci minute.
Dacă preparați Tamagoyaki numai dintr-unul sau două ouă, trebuie să prăjiți mai întâi gălbenușurile, apoi să adăugați albușul în mijloc și să rulați gălbenușurile pentru a acoperi albușul. După ce este gata, transferați omleta pe un platou, pe care fie o tăiați în jumătate, fie în mai multe felii, asemenea unui tort pufos. Dacă doriți să se prăjească pe ambele părți, atunci puteți alege să o gătiți, atât pe-o parte, cât și pe cealaltă.
Înainte să așezați omleta, o puteți presăra cu cașcaval, pentru a deveni mult mai pufoasă.