Olivia Steer te învaţă cum să mănânci corect în post: „Dacă mi-e foame, mănânc un măr, poate cu urme de viermi, dar zemos”

De: Cancan
Publicat: 26/03/2013 | 20:24

Întrebată care ar fi cele „10 porunci” ale meniurilor vegetariene de care ar trebui să ţină cont cei care respectă postul, Olivia a spus: „Prefer să mănânc o dată pe zi şi, în rest, să beau sucuri de rădăcinoase şi frunze verzi, de fiecare dată când mi se face foame.

Mâncatul des, de 4-5 ori pe zi, duce la probleme digestive, căci corpul angrenează fluidele pentru a fabrica sucurile gastrice potrivite şi astfel ţesuturile se usucă şi detoxifierea nu mai are loc.

Cum mănânci e iar important. Încet, pe îndelete, retras dacă se poate, astfel încât să nu fii tentat, de stres, să înfuleci în grabă şi să comiţi o indigestie.

Masticaţia temeinică e premisa unei digestii optime. Asta înseamnă să nu uiţi să respiri în timp ce mesteci, lent, de vreo 50 de ori, fiecare îmbucătură”.

Soţia lui Andi Moisescu explică faptul că mâncarea nemestecată nu se asimilează, plus de asta – „catitatea de mâncare de la o masă face diferenţa între otrăvire şi hrănire. Japonezii, faimoşi pentru că se îndeletnicesc cu moderaţia la nivel naţional, rostesc înaintea bolului sau farfuriei o mantra de genul “promit să nu mănânc tot””.

Rugată să sugere un meniu de post pentru fiecare masă a zilei, Steer a spus: „Eu îmi încep mereu ziua cu sucuri proaspăt stoarse de morcovi, sfeclă şi măr. Au toate vitaminele, mineralele şi enzimele de care un organism în creştere sau unul harnic în câmpul muncii are nevoie. dacă simt că mi-e foame încă, mănânc un măr din piaţă, mic, cu coaja bătută, poate cu urme de viermi, dar parfumat, zemos şi dulce, cum nu e nici unul adus de-afară.

Poate părea puţin, dar senzaţia de saţietate apare curând atunci când înveţi să mesteci bine. Doar cei ce înfulecă fără să sufle, că lupul din poveste, se plâng de insaţietate mereu.

La prânz, merge bine o salată de frunze verzi, cu nuci, seminţe de in, lămâie, puţin ulei. Asta înseamnă un aport mare de proteine de calitate, foarte uşor de asimilat, iar dacă faci sport – şi ar trebui să faci! – toate se vor traduce în muşchi viguroşi.

Seara, prefer nişte crackerşi deshidrataţi, cu hummus din năut germinat şi o salată de thabouleh. Dar cu mare plăcere mănânc şi sushi din migdale, cu wasabi din hrean şi ceai verde şi puţin sos de soia”.

Ana Tepsanu, Gina Artenie