Brazilia, o țară cu obiceiuri inedite / Sursă foto: Pexels
Brazilia reușește, an de an, să atragă turiști din întreaga lume. Preșurile pentru o cazare nu sunt cu mult diferite față de cele din România, la fel și costul vieții, motiv pentru care și românii pleacă, mai ales în Rio de Janeiro, Salvador sau Brasilia.
Brazilienii sunt extrem de preocupați de igiena lor personală. Din grija deosebită pe care o au pentru corpul lor, își iau periuțele de dinți la lucru, indiferent de domeniul în care activează. Astfel, după masa de prânz, merg la grupul sanitar și au grijă să-și curețe cât mai bine dinții. Mai mult de atât, sunt unii cetățeni care se spală chiar de mai mult de trei ori pe dinți.
Turiștii care merg în Brazilia ar putea privi poate ca o jignire dacă primesc un spray de gură de la restaurant, dar este un gest pe cât se poate de normal în cultura lor.
Top 7 obiceiuri din Brazilia pe care românii nu le-ar putea înțelege
Felul în care vorbesc cu străinii. Dacă mergi la un local din Brazilia și ți se spune „frumosule” sau „frumoaso”, „prietene”, „frate” și alte apelative de acest tip, nu te speria, nu flirtează cu tine. Au doar un alt grad de apropiere când se raportează la oamenii pe care nu îi cunosc;
Se îmbrățișează și se sărută. Aceste două gesturi fac parte din felul lor de a saluta. Dat fiind faptul că au o cultură atât de primitoare, pot să fie afectuoși cu oameni pe care îi văd prima oară în viața lor;
Nu aruncă hârtia igienică în toaletă. Recomandat ar fi să nu facă nimeni acest gest și să o arunce la coș, pentru a nu avea probleme cu canalizarea.
Nu sunt deloc punctuali. Să întârzii 15 minute, în unele culturi, este ceva grav, dar în Brazilia, poți spune, fără probleme, că ai ajuns la timp. În privința plecării de la un eveniment, se aplică aceeași regulă. Nimic nu este bătut în cuie.
Poți să-ți cumperi aproape orice în rate. Dacă vrei un tricou, caserița te va întreba în câte rate vrei să-l achiți cu cardul. Astfel, cetățenii reușesc să-și cumpere ce-și doresc fără să-și pună prea multe probleme;
Ce este public este gratuit. Dacă ai nevoie să mergi la un spital de stat, nu vei fi nevoit să scoți bani din buzunar. Aceeași situație se aplică și facultăților, unde nu există posibilitatea de înmatriculare „la taxă” dacă este o universitate de stat;
Prânzul este cea mai importantă masă a zilei. Așa cum am văzut că se întâmplă și în Grecia (VEZI AICI DETALII), brazilienii au cel puțin o oră la dispoziție pentru a lua o masă caldă. În general, consumă orez, fasole sau salată.
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități.
După o perioadă citeste mai mult