Oana Cuzino iti da sfaturi despre cum ar trebui sa te hranesti mai bine in aceste zile scurte si mohorate de iarna care pentru unii sunt de-a dreptul depresive. Specialista a alcatuit o lista de alimente care nu trebuie sa lipseasca din frigiderul tau, dar si cateva ponturi despre cum sa te distrezi alaturi de cei dragi in casa.
„Atmosfera gri, lipsa soarelui si ziua „scurta”, frigul… Iata cateva motive care ne intristeaza, iar pe cei cu o anumita predispozitie ii imping spre o stare depresiva. Ca sa o depasim, trebuie sa facem un mic efort: sa ne cream o atmosfera placuta in casa, sa gatim ceva bun impreuna cu familia, sa citim carti amuzante, sa vizionam comedii, sa facem sport sau sa dansam. Daca mobilizarea este extrem de grea, atunci poate ca avem nevoie de o discutie cu psihologul si eventual psihoterapie de suport.
Iata cateva alimente care trebuie sa se regaseasca in meniul zilelor friguroase si terne de iarna: – alimente bogate in vitamina B 12 si acid folic precum pestele si mazarea imbunatatesc cu peste 10% starea de sanatate daca sunt consumate regulat.- ingrediente bogate in triptofan – carnea de pui sau de curcan, in oua, peste, lapte si lactate fermentate( iaurt, kefir, sana)- alimente ce contin acizi grasi nesaturati – acid alfa lipoic, omega 3, cum sunt pestii de apa rece, in special, somon, macrou, ton. Ficatul de peste, desi gretos, este un aliment foarte necesar creierului nostru- proteine pentru a asigura suportul imunitar – le regasim in ou, carne rosie (vita, pulpa de curcan), dar si in vegetale precum soia, mazarea, fasole, naut.- alimente ce aduc un aport crescut de magneziu – cum ar fi bananele, dau o stare de bine; nu degeaba specialistii spun ca deficitul de magneziu genereaza stari de anxietate si atacuri de panica”, este alimentatia pe care Oana o recomanda pentru aceste zile grele de iarna.
Mai multe informatii puteti citi pe blogul Oanei Cuzino!
Sotul Oanei Cuzino, omul de afaceri Yoav Stern, are o pasiune scumpa. Colectioneaza masini de lux