Pentru prima dată în lunga istorie a show-ului, concurenţii rămaşi în competiţie intră în pielea unor artişti internaţionali şi transpun în ringul visurilor câteva videoclipuri ale acestora.
Complexitatea show-ului creşte cu atât mai mult cu cât telespectatorii vor avea de această dată un termen de comparaţie foarte clar – videoclipul original – pentru a aprecia prestaţia perechilor. Tot în ediţia de mâine se va mai dansa cabaret, ţigănesc şi bellydance, iar la finalul serii, în urma voturilor telespectatorilor, îşi vor continua evoluţia în ringul visurilor doar patru echipe. Lupta pentru marele premiu de 60.000 de euro şi pentru trofeul emisiunii devine din ce în ce mai acerbă.
Unde e dans, se impune şi muzică, iar Ştefan Bănică va interpreta „Până la capăt”, piesă pe care artistul o cântă şi în turneul „Alerg printre stele”, aflat în plină desfăşurare.
Oana Roman revine vineri seară în ringul visurilor de la ProTV. „Am primit cu mare bucurie propunerea de a face un dans în scop caritabil la Dansez pentru tine, mai ales că pentru mine nu este prima oară. Acum voi dansa alături de Marius şi, cum aşteptăm un copil, pentru noi acest moment de la Dansez pentru tine e cu atât mai semnificativ! E o mare bucurie pentru noi să ajutăm pe cineva să îşi împlinească un vis, aşa cum nouă ni s-a împlinit visul de a avea un copil”, a mărturisit Oana Roman.
Tot pentru un caz umanitar dansează şi actorul Octavian Strunilă alături de Oana, partenera lui de viaţă. „Mă bucură ideea de a ajuta pe cineva. Cred că toată lumea care poate ar trebui să facă un astfel de gest, adică să îi ajute pe cei care au nevoie de noi prin toate mijloacele şi cu toate mijloacele”, a declarat Octavian.
Ciprian Vizitiu, de 28 de ani, din Iaşi, doreşte să-şi cumpere un scaun cu rotile special pentru dans. Povestea lui este cea a unui adevărat luptător, care şi-a depăşit limitele. Ca orice tânăr care îşi doreşte independenţă, după admiterea la facultate, Ciprian s-a angajat în cadrul unei firme de distribuţie Internet la montaj şi dezvoltarea reţelelor de fibră optică. La sfârşitul unei lucrări pe teren a căzut de pe un stâlp de iluminat stradal, iar în urma acestui accident a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. A trecut prin momente foarte grele, nu putea să accepte situaţia şi a început să se izoleze de toţi cunoscuţii. După un an petrecut în spitale şi clinici de recuperare, datorită persoanelor de lângă el şi a sprijinului lor necondiţionat, Ciprian şi-a dat seama că vrea să realizeze cât mai multe în viaţă. Dansul a apărut în viaţa lui în anul 2008 când alături de un grup de prieteni a dat viaţa spectacolului „Dansul ca mod de integrare socială”, prin care au vrut să arate că persoanele cu dizabilităţi se pot integra în societate în ciuda tuturor piedicilor. În această formă de artă Ciprian a găsit un refugiu care l-a ajutat să treacă peste momentele grele.
Daiana Karin Mertea, de 18 ani, din Constanta, vrea să îşi continue studiile. Eleva, olimpică la biologie, a lucrat timp de aproape un an împreună cu trei colege şi un profesor la un proiect medaliat cu aur la NASA. Din păcate, Daiana nu a putut să ajungă la festivitatea de premiere, pentru că nu a avut banii necesari de drum şi de cazare. În spatele succesului ei stau nenumărate greutăţi. Eleva şi mama ei trăiesc de pe o zi pe alta, pentru că mama a rămas fără loc de muncă în urmă cu doi ani. De atunci le-a fost din ce în ce mai greu: au fost nevoite să vândă tot ce au avut mai de preţ din casă pentru a supravieţui, iar anul acesta au vândut apartamentul cu două camere şi s-au mutat într-o garsonieră. Cu toate că aşa au mai achitat din datorii, de descurcă foarte greu, pentru că mama ei nu reuşeşte să se angajeze. În ciuda tuturor problemelor, Daiana nu se lasă. Are o ambiţie uriaşă şi la fel de multă putere de muncă şi tot ce îşi doreşte acum este să poată urma cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti.