Surorile Osoianu au intrat rapid în topul preferințelor muzicale ale românilor, însă puțini sunt cei care cunosc drama din spatele celor 5 surori. Povestea surorilor este uimitoare.
Invitate în podcastul lui Mihai Morar, surorile Osoianu și-au deschis sufletul și au depănat cele mai dureroase momente din copilăria lor. Născute peste Prut, cele 5 surori s-au născut cu pasiunea pentru muzică, însă drumul spre succes a fost presărat cu multe obstacole.
Poate unul dintre cele mai dureroase momente din copilăria lor a fost când mama lor a trecut la cele sfinte, moment în care viața li s-a schimbat la 180 de grade. Cele 5 surori au rămas singure să aibă grijă de fratele lor mai mic, Alexandru.
”Mi-aduc aminte momentul ăsta. Ea a privit mult fotografia aceea. Noi eram toate în alb, în broboadele astea albe. Și ochii ei au țintit înspre fotografia aia. A murit cu ochii la poza noastră.
Ne-a spus înainte să moară: ”Nu imi pare rău că plec eu, dar imi pare rău ce vă las vouă”. Dar credem că acum se bucură pentru noi și pentru succesul nostru.” a povestit una dintre surori.
După moartea mamei lor, cele 5 surori s-au dedicat în totalitate frateliu lor. Alexandru a terminat Facultatea de Drept, însă, din cauza unor probleme de sănătate nu și-a putut vedea visul devenit realitate și să continuie să profeseze în domeniu.
”I-am cumpărat o căsuță lui Alexandru, nu departe de noi. Se simte foarte bine alături de noi. Vede și aude mai greu, dar ne simte. Când ne apropiem de el ne simte și mereu ne așteaptă să-i povestim pe unde mergem, unde cântăm, care este situația în țară. A fost o perioadă în care ne-am împărțit treburile, dar acum, când avem timp, merge toate să-l vizităm”, au mai spus surorile.
Crescute cu dragoste față se semenii lor și cu frică de Dumnezeu, surorile Osoianu au încercat să păstreze tradițiile și obiceiurile din familie intacte.
”Tot timpul îl așteptam pe tata să vină de la muncă și să mâncăm împreună. Niciodată noi nu mâncam înainte. Și acum ne sunăm și ne strângem la cafea, la una dintre noi. Uneori, dimineața stăm la masă și bem cafeaua împreună, vorbim și punem țara la cale. Noi spunem că bem cafeaua la masa tăcerii. Avantajul este că ne organizăm repede pentru că stăm toate în același bloc”, a spus una din surori.
Sursa foto: Captură You Tube