Adepta a unui stil de viata sanatos, care a ajutat-o sa fie in evidenta forma fizica multi ani, dupa ce a slabit foarte mult, Carmen Bruma e convinsa ca orice minte poate fi educata sa nu pofteasca la mancaruri nepotrivite.
Auzim pe toate drumurile sfaturi precum acela ca prajelile nu sunt bune, ca dulciurile trebuie eliminate din meniu si ca mereu trebuie gasite alternative sanatoase.
De peste 15 ani hotarata sa isi schimbe viata, Carmen Bruma a ajuns acum, dupa perioada de atac, la aceea in care se mentine. Iar din aceasta perioada face parte si interdictia, am spune noi, de a manca de la fast-food.
„N-as mai incerca sa mananc altceva decat ceea ce mananc acum. Daca mi-ar da cineva acum mancare de la fast-food sau as fi obligata sa o mananc cumva, pe o insula pustie, cred ca mi-ar fi foarte rau. Cred ca sunt 15 ani sigur, daca nu mai mult de cand nu am mancat la fast-food. La un moment dat, devine un mod de viata. Daca nu mai stii cum e gustul de cartofi prajiti, cum sa iti pofta de ei?!”, a explicat Carmen pentru CANCAN.ro.
Prezentatoarea TV are grija de alimentatia ei si, desi sunt rare locurile in care mancarea e pe gustul ei, nu prea gateste.
„Nu iti inchipui ca ma inchid o zi intreaga in bucatarie si in urma acestui experiment gasesti oale intregi, ca la nunta. Gatesc atunci cand e nevoie„, ne-a spus vedeta.
Carmen a gasit si alternativa sanatoasa, pe care o foloseste din ce in ce mai mult si pe care o recomanda tuturor celor care vor sa incerce si altceva. Chiar daca sa mananci canepa ar putea sa fie un pic ciudat pentru multi romani.
„Canepa este una dintre cele mai nutritive seminte de pe Pamant. ea este folosita in alimentatie de peste 8.000 de ani, inclusiv in Romania exista rete traditionale pe baza de canepa. Julfa, de exemplu, o placinta pe care femeile o faceau inainte de Craciun. Samanta de canepa alimentara nu are nicio legatura cu canepa de fumat, aceea de Amsterdam, e adevarat sunt inrudite, ca si cu hameiul. Diferenta consta in acel element halucinogen, iar ca sa obtii un minimum de efect halucinogen din canepa alimentara pe care o mananc eu, ar trebui sa fumez o tigara cat un stalp de telegraf”, ne-a povestit Carmen.
Vedeta are si sugestii pentru cei care vor sa experimenteze gustul de canepa.
„Mie imi place foarte mult sa imi fac pasta de avocado cu aceste seminte de canepa. Iau un fruct bine copt, il pasez, pun lamaie, sare si adaug seminte de canepa si este minunat. Imi place supa crema de rosii, in care adauga aceste seminte. Le mai pun in iaurt, cu migdale, caju, macese. Poti sa le pui peste friptura facuta la cuptor, de exemplu peste somon, dar si in orice salata”, a adaugat Carmen.
Diana Babeanu