Ea este Karina, o tânără asistentă care salvează, cât poate și ea, vieți. O face însă într-un spital din Germania, pentru că, în urmă cu mai mulți ani, acolo și-a văzut viitorul. Trece prin clipe grele, de tensiune, poate chiar de spaimă, uneori… Dar asta este viața pe care a ales-o, prin asta trec acum cadrele medicale, de la doctor la cel care duce targa! Sunt în prima linie. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, povestea româncei care își riscă viața în fiecare zi.
Are doar 24 de ani, dar se comportă de parcă ar fi traversat experiențe uriașe în viață. Ea este Karina, tânăra care a îmbrățișat o meserie nobilă și nu vrea defel să facă măcar un pas înapoi. Deși mulți au făcut-o, poate îndreptățiți, Karina a rămas pe meterezele spitalului din Karlsruhe, unde se duce lupta pe viață și pe moarte cu perfidul virus ucigaș, COVID-19. Care a răpus deja sute de medici și asistente în toată lumea și, din păcate, o va mai face. (CITEȘTE ȘI: JONGLEAZĂ CU ROLA DE HÂRTIE IGIENICĂ ÎNTRE PATRU PEREȚI ȘI-L VISEAZĂ PE DEL PIERO: ”E GREU PENTRU UN COPIL SĂ…”)
Și pentru Karina a sunat alarma, într-o zi de martie, după ce s-a întors din concediu. Și s-a prezentat imediat la clinica medicală. Ca la război, prima linie e cea mai expusă. Din prima linie se moare cel mai mult… A dat de mari probleme. Pacienți infectați, chiar colegi infectați. A fost, ușor, momentul în care Karinei i s-au muiat picioarele. A inspirat puternic și a continuat lupta. Chiar dacă mama ei o trăgea de mânecă! ”I-am zis că, dacă o cheamă în continuare, să nu se ducă. Nu mori de corona, ci de epuizare”, sunt cuvintele Doinei Dumitru, mama fetei care nu dă înapoi. Programul este draconic. Sunt ture aglomerate, oboseala e mare, e epuizare, practic. Mai e și costumul acela care protejează, dar care este tare incomod, s-au plâns, de altfel, multe cadre medicale. Fără el însă nu există ”viață” în spital. (NU RATA: ASISTENTĂ ROMÂNCĂ, MĂRTURII CUTREMURĂTOARE DESPRE PACIENȚII DIN ITALIA)
”Karina pare optimistă. S-a obișnuit cu tura de noapte. S-a speriat ea la început, dar s-a obișnuit. Au echipamente de protecție, măști cu filtru. Se dezinfectează mereu. Nu are voie să ia legătura cu ceilalți colegi de la alte etaje. E dificil, pentru că merge pe afară. La plecare, la fel. Transpiră în salopetele acelea din plastic. E în pericol să răcească. Lucrează nouă nopți continuu și apoi are puțin liber și iar nopți…”, a dezvăluit mama Karinei, pentru CANCAN.RO.
”Dimineața, când intră în casă, primul lucru pe care îl întreb e dacă-i obosită. Râde, îmi spune că nu este, dar eu nu cred! Cum să nu fie, după o noapte de muncă!? Acolo nu se poate dormi, niciodată… Dar vrea să mă liniștească. Sau, poate, fiind tânără, nu simte oboseala… Nu știu. Pleacă seara la 8 și se întoarce dimineața, la 7.30. Încep să obosesc psihic pentru că am impresia că această perioadă va dura. Eu nu știu cum se va termina totul. Am doar încredere că va rezista pe baricade Karina. O văd că se încurajează singură și se gândește că trebuie să reziste. Am citit în predicțiile astrologilor că la zodia ei, Rac, va veni o perioadă când va fi indispensabilă unora. Am râs atunci de glumele ei… Iată că s-a adeverit”, a povestit doamna Doina.
Karina a terminat Colegiul Mihai Eminescu, din Bacău, liceu cu profil științe sociale. Își dorea să urmeze facultatea de limba engleză, dar aici a intervenit mama ei. ”Am sfătuit-o că ar fi bine să se reorienteze. Nu sunt vremuri de lucrat în învățământ. Eu sunt profesoară de limba engleză. Karina a început sa învețe engleza de la 5 ani. Acum o vorbește fluent”, spune mama ei. (VEZI AICI: STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA, PRELUNGITĂ CU ÎNCĂ O LUNĂ! ANUNȚUL LUI KLAUS IOHANNIS)
”În clasa a X-a, liceul a trimis-o pe Karina într-un proiect Comenius, în Islanda, la Reykjavík, pentru o săptămână. După terminarea liceului și, pentru că examenul de admitere la școala postliceală Mihai Eminescu era în septembrie, s-a înscris la un curs de patiseri-cofetari prin ANOFM și cu fonduri europene… după opt luni a luat diploma recunoscută în UE. M-am gândit că nu se știe în viață… Chiar și în casa ta, la bucătărie, e bine să știi! La școala postliceală a intrat la buget. Iar din anul 2 a lucrat timp de un an la un azil de bătrâni și încă unul la Centrul de dializă”, povestește mama Karinei. Aici s-a intersectat tânăra cu meseria pe care, acum, o îmbrățișează în vremuri grele.
Continuă Doina Dumitru: ”După absolvire, am apelat la firma de intermediere Mediko Hire. E o firmă în toată Europa și care intermediază joburi pentru asistenți și medici. A încheiat cu ei un contract și au urmat cursurile de limba germană, online, din octombrie până în aprilie. Și până la nivel A2. Apoi a găsit un loc de muncă în Germania. Managerul clinicii a luat legătura cu ea și i-a propus să vină în Germania pentru trei zile, ca să vadă dacă îi place și dacă se poate obișnui cu ritmul de muncă. Fata mea a plecat împreună cu o colegă de clasă. Clinica le-a plătit biletele de avion, le-a luat de la aeroport și le-au cazat.
În acel apartament au și rămas, după ce s-au întors, la vreo două săptămâni, și au semnat contractul cu clinica. Apoi au reînceput cursurile online până la nivelul B2, timp de 9 luni. Au dat examen și li s-a făcut recunoașterea profesională. Au încheiat contracte pe perioadă nedeterminată.
Karina vorbește foarte bine limba germană, este apreciată la muncă. Este conștiincioasă, nu a avut nicio zi de concediu medical, deși acolo sunt unii care își iau concediu medical pentru diferite afecțiuni … Cine n-are chef de muncă își ia concediu medical. Din decembrie, am venit și eu în Germania. Atunci, Karina a luat cu chirie un apartament cu trei camere. Managerul clinicii i-a căutat apartamentul și, culmea, a găsit tot pe aceeași scară, dar la etajul 1. Ea stătea la mansardă”, a dat ultimele detalii mama Karinei.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)