O romanca face cariera de cofetareasa! „Regina patiseriei”, Madalina Pometescu a castigat in Italia Masterchef-ul cu dulciuri
De la 10 ani, Madalina Pometescu locuieste in Italia, unde familia ei s-a stabilit la Perugia. Acum are 26 de ani, o fetita, Julia, care deja a implinit 5 ani si spera sa isi poata deschide propria cofetarie.
Madalina are sanse foarte mari, din moment ce a castigat un important concurs gastronomic din Italia, specializat chiar pe dulciuri, care se numeste „Bake Off”.
Romanca a ramas in continuare modesta si, imediat dupa finala concursului, a acordat un interviu in care spune absolut totul despre visele sale.
„Sa fac prajituri e profesia mea”, a marturisit Madalina, care spera sa aiba in curand propriul ei laborator de cofetarie, ba chiar si o emisiune TV.
Ce-i drept, din premiul de 200.000 de euro ar putea foarte usor sa isi implineasca visul, in Peninsula sau in Romania. Madalina a mai primit ca premiu si editarea si publicarea primei sale carti de bucate, care deja ar trebui sa apara pe piata luna viitoare.
„Nu stiu titlul, nu m-am hotarat inca, dar va fi cu siguranta o carte colorata, distractiva, cu retete rapide, dar, de asemenea, cu multe retete complexe”, e visul ei.
Intr-un interviu pentru tvblog.it, romanca a marturisit ca show-ul a transformat-o, astfel ca a devenit o adevarata profesionista, foarte exigenta in primul rand cu ea.
Competitia a fost dura, mai ales ca nu si-a vazut fetita aproape o luna, timp in care, in plus, iubitul ei a fost internat in spital si nu a putut sa ii fie alaturi. „Nimic grav, dar, cu toate acestea, sunt acele lucruri care atunci cand esti departe de casa sunt intotdeauna dificil de gestionat”, a marturisit Madalina.
S-a apucat serios sa gateasca de acum doi ani si jumatate si, desi la inceput nu era in stare sa faca nici cel mai simplu tort, acum un an, a decis ca asta trebuie sa faca, sa lucreze intr-o patiserie.
Secretul ei cel mare, dezvaluit dupa castigarea concursului, a fost ca a gatit cu pasiune, nu neaparat pentru marele premiu, ci ca sa se distreze.
Cat despre ideea de a lucra in Romania…
„Sunt cu garda jos cand vorbesc de Romania, pentru ca nu am mai fost acolo de cand am venit aici. E tara mea de origine si ii port respect, dar fiecare are locul lui. M-am pus pe picioare aici. As prefera sa am propuneri din Italia…”, a explicat Madalina.
Pana ii va aparea cartea, romanca are un blog unde isi expune creatiile, in special torturi cu figurine, pe lacucinadimaddy.blogspot.it, si care, cu siguranta, va deveni foarte popular, odata cu castigarea show-ului Bake Off.
Diana Babeanu
This browser does not support the video element.