O nouă teorie a conspirației capătă proporții! Cine este cel care a creat coronavirusul și cum s-ar fi produs prima infecție umană

Publicat: 03/04/2020 | 08:05

Tian Junhua, un virusolog din Wuhan, a fost în zeci de peșteri din provincia Hubei pentru a captura lilieci și a lua probe. Este alimentată, astfel, teoria conspirației potrivit căreia coronavirusul a fost creat de om și a fost scurs dintr-un laborator.

VEZI AICI: MARE ATENȚIE, ROMÂNI! COVID-19 A SUFERIT MUTAȚII. BOALA POATE REZISTA ÎN ORGANISM PÂNĂ LA 49 DE ZILE

Tian Junhua lucrează la Centrul Wuhan pentru Controlul Bolilor (CDC), care nu este departe de piața unde a început, oficial, COVID-19.

Filmulețul postat în mediul on-line în decembrie 2019, cu puțin timp înainte de apariția focarului COVID-19, îl arată pe Tian Junhua în peșterile din provincia Hubei. Virusologul poate fi văzut prelevând probe din liliecii capturați și păstrându-le în flacoane.

Nu sunt medic, dar lucrez pentru a vindeca și a salva oamenii. Nu sunt soldat, dar lucrez pentru a proteja o linie de apărare națională invizibilă. Cu cât cercetările noastre sunt mai aprofundate cu privire la lilieci, cu atât va fi mai bine pentru sănătatea umană”, spune Tian Junhua.

EFECTELE #COVID-19 | Veste extraordinară pentru cei care doresc să muncească în Germania. „S-a ajuns la un acord cu Ministerul de Interne”

COVID-19, apărut în urma unui accident de laborator?!

Nu este exclus ca prima infecție umană să fi apărut în urma unui accident de laborator.

După cum a raportat anterior, Tian Junhua nu a reușit să poarte echipament de protecție într-o peșteră și, prin urmare, a intrat în contact cu urina de lilieci. Pentru a evita contractarea unei boli, el s-a auto-izolat în carantină timp de 14 zile.

NU RATA: O FEMEIE DE 48 DE ANI, FĂRĂ ALTE AFECȚIUNI MEDICALE, A FOST RĂPUSĂ DE CORONAVIRUS ÎN DOAR 4 ZILE: ”VIAȚA NOASTRĂ A FOST DISTRUSĂ…”

Richard Ebright, cercetător de biosecuritate și profesor la Institutul de Microbiologie Waksman, a declarat că virusul din spatele pandemiei era în proporție de 96,2% similar cu virusul liliac descoperit de Wuhan Institute of Virology în 2013, studiat la Centrul Wuhan pentru controlul bolilor (CDC) .

Coronavirusurile de lilieci sunt colectate și studiate de laboratoare din mai multe părți din China – inclusiv CDC Municipal Wuhan și Institutul de Virologie Wuhan. Prin urmare, prima infecție umană ar fi putut, de asemenea, să fi avut loc din cauza unui accident de laborator”, a spus Richard Ebright.

COVID-19 a infectat până în prezent în jur de un milion de oameni din întreaga lume și a ucis peste 46.000 din luna decembrie, de când a izbucnit focarul.

Video-ul poate fi urmărit AICI

Răzvan Scarlat
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. ... citește mai mult