O nouă epidemie amenință să se extindă. Organizația Mondială a Sănătății s-a mobilizat și depune toate eforturile să țină lucrurile sub control. Virusul și-a mai făcut simțită prezența în urmă cu cinci ani, iar acum a revenit.
OMS a anunțat deja că își mobilizeze resursele pentru a veni în ajutorul populației care se confruntă în prezent cu revenirea virusului care provoacă Ebola. Se pare că virusul a apărut din nou în Guineea și deja s-a extins în rândul populației, potrivit impact.ro.
Guineea s-a confruntat pentru prima oară cu Ebola în decembrie 2013, iar la scurt timp boala s-a răspândit și în Liberia și Sierra Leone. Timp de trei ani de zile virusul a afectat Africa de Vest și s-a stins în 2016, după ce zece țări, printre care Spania și SUA, au fost afectate. Din cele 28.600 de cazuri înregistrate atunci, 11.300 s-au încheiat cu decesul pacienților. Cele mai afectate regiuni, în proporție de peste 99%, au fost Guineea, Liberia și Sierra Leone.
În prezent, virusul a revenit și a făcut deja patru victime. Așa că OMS s-a mobilizat și urmează să trimită primele doze de vaccin, prin care încearcă să țină sub control și să elimine maladia. (CITEȘTE ȘI: MEDICUL CARE A DESCOPERIT EBOLA, ANUNȚ CUTREMURĂTOR DESPRE NOI VIRUSURI MORTALE CARE AR PUTEA LOVI OMENIREA: “O AMENINȚARE PENTRU UMANITATE”)
„Vom desfăşura rapid capacităţile necesare pentru a sprijini Guineea, care are deja o mare experienţă”, a declarat presei profesorul Alfred George Ki-Zerbo, după o reuniune a specialiștilor din Sănătate ale Guineei.
Având în vedere viteza de răspândire și victimele pe care virusul le-a făcut în trecut, OMS a emis o alertă și s-a arătat îngrijorată de noua apariție a virusului. (VEZI ȘI: OMS, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR. TOTUL SE ÎNTÂMPLĂ CHIAR ÎNTR-O ZONĂ UNDE CORONAVIRUSUL ȘI RUJEOLA FAC RAVAGII: ”TREBUIE SĂ ACȚIONĂM RAPID!”)
„Suntem cu adevărat preocupaţi, există deja patru decese de febră hemoragică a virusului Ebola în regiunea Nzerekore, dintre care două chiar în Nzerekore şi două în subprefectura Goueke”, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Remy Lamah.
Africa se confrunta cu o epidemie de febră hemoragică încă din perioada 2013-2016. Simptomele pe care maladia provocată de acest virus le produce asupra organismului uman sunt: febră extrem de brutală, dureri de cap, vomă și diaree.