O mutație a coronavirusului a fost identificată în Europa. Iată cum influențează pandemia și ce e diferit față de virusul inițial.
Președintele Societății Internaţionale pentru Boli Infecțioase, Paul Tambyah, a explicat că o mutație din ce în ce mai comună a virusului SARS-CoV-2, identificată în Europa, America de Nord și în părți din Asia, face virusul să se transmită mai ușor.
Totuși, avantajul este că acesta este mai puţin mortal, scrie Agerpres.
„Poate că este un lucru bun să avem un virus care este mai infecţios, dar mai puţin mortal. Este în interesul virusului să infecteze cât mai mulţi oameni fără să-i ucidă pentru că virusul depinde de gazdă pentru hrană şi adăpost”, a declarat Tambyah.
Specialiștii au descoperit mutaţia D614G încă din februarie, însă Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat atunci că nu există dovezi că această mutaţie a condus la îmbolnăviri mai severe.
Tulpina D614G detectată în Malaezia este de 10 ori mai infecţioasă, iar vaccinurile aflate în prezent în diferite etape de dezvoltare ar putea să nu fie eficiente în faţa ei.
Foto: pixabay.com