O interpretă de muzică populară a slăbit 20 de kilograme în zece zile. Ce dietă a urmat, în amănunt!

De: Cancan
Publicat: 29/05/2017 | 16:38

Mirela Năsturică, cunoscută mai ales din petrecerile pe care le animă la nunţi şi botezuri, a povestit cum a reuşit să slăbească într-un timp scurt, folosind o dietă bazată pe cereale

Am slăbit 20 de kilograme, am mâncat timp de zece zile doar mei grâu, orez şi hrişcă, gătite sub orice formă. Aveam nevoie de asta, e şi o dietă de detoxificare, pentru că oboseam mereu, aveam probleme cu fierea şi atunci nu mâncam mai nimic. Am întâlnit în aprilie o pereche de miri, ea era din Germania şi mi-a sugerat această dieta. E foarte bună la gust. A reglat şi insomnia, psihicul, am înţeles ca a reuşit sa reducă în unele cazuri şi tumorile iar cei care au cancer pot sa apeleze la aceasta dietă. A fost gândită de doctorul japonez George Oshawa. Dieta durează zece zile iar efectul începe să se vadă după ziua a patra, pentru că din a cincea zi se închide stomacul a explicat Mirela Năsturică într-o emisiune TV. Hainele vechi le-am ţinut, pentru că le dau celor care au nevoie de ele” a explicat ea ce a făcut cu vechea ei garderobă.


Dieta macrobiotica a fost popularizata de George Oshawa in anii ’30, elaborata apoi de discipolul sau Michio Kushi. Unii teoreticieni ai dietei macrobiotice, inclusiv George Oshawa, subliniaza faptul ca yin si yang sunt calitati relative si nu pot fi determinate decat prin comparatie. Astfel, se considera ca toate alimentele au aceste doua proprietati, una dintre ele fiind dominanta. Alimentele yang sunt cele compacte, dense, grele, fierbinti, pe cand alimentele yin sunt usoare, reci si dispersate.

Orezul brun, cerealele integrale (orz, mei, ovaz, quinoa, secara, orez) sunt considerate de macrobiotici alimente in care yinul si yangul sunt intr-un echilibru aproape perfect. Asadar, listele cu alimente macrobiotice, care determina ca un aliment este yin sau yang, le compara cu cerealele integrale. De asemenea, clasificarea alimentelor intr-una dintre cele doua categorii, yin sau yang, poate fi realizata luand in considerare factorii de crestere si structura lor. Legume precum rosii, cartofi, ardei, vanata, spanac, ridichi si avocado nu sunt recomandate in dietele macrobiotice, fiind considerare extrem de yin.

Foarte important este ca aceasta dieta sa nu fie urmata de femeile insarcinate sau care alapteaza. Schimbarile majore in alimentatie in astfel de situatii pot duce la complicatii si nu ar trebui facute decat sub atenta supraveghere a medicului. Aceeasi regula se aplica si in cazul copiilor.

Singurul obiectiv al dietei este purificarea spiritului si a trupului.

De asemenea, orice iti aduce beneficii, poate cauza si prejudicii. Acelasi lucru se poate spune si despre dieta Oshawa. Asa incat, ea nu trebuie urmata pe perioada extinsa de timp (nu mai mult de 10 zile) sau cu prea multa strictete.

Dieta macrobiotica necesita o schimbare de mentalitate, de la rigid, la flexibil. Dieta macrobiotica inseamna sa determini care sunt alimentele care iti aduc cele mai multe beneficii, tinand cont de conditia ta specifica actuala. Primul si cel mai important pas pentru a face acest lucru este adoptarea unei diete pe baza de cereale integrale.

 

Dieta Oshawa – planul alimentar

Dieta Oshawa are o durata de maxim 10 zile, timp in care vei manca 4 alimente principale. Le poti consuma fara restrictii cantitative si prepara in orice combinatie, prin fierbere, coacere, macinare sau sub forma de terci:

grau;

orez;

mei;

hrisca;

Singurul lichid permis este apa, iar singurul condiment pe care il vei folosi in prepararea mancarurilor este sarea. Mai bine de 90% din populatia globului are energie preponderent yin. Acest lucru este o urmare a nivelului mare de poluare, toxicitate si pesticide, care face ca majoritatea alimentelor sa fie yin. Alimentele permise in planul alimentar al dietei Oshawa, fiind cele mai neutre, au scopul de restaura echilibrul dintre cele doua energii, yin si yang. Urmand aceasta cura de purificare, iti vei invata corpul sa traiasca in concordanta cu ordinea naturala, iar efectul este acela de sanatate si fericire. Marele dezavantaj al acestei diete nu va fi senzatia de foame, ci lipsa gustului, fiind o dieta fada. Cele 10 zile se vor dovedi a fi foarte monotone din punctul de vedere al savorii, acesta fiind principalul factor care ii impiedica pe multi sa duca dieta la bun sfarsit. Foarte important in dieta Oshawa, pentru a beneficia de rezultatele ei uimitoare, este felul in care mananci. Hrana trebuie mestecata foarte bine, fara graba.

Dieta Oshawa contine si o etapa intermediara, in timpul careia se presupune ca cel care a finalizat purificarea, va incepe sa inteleaga yinul si yangul in toate aspectele vietii sale si va invata cum sa traiasca o viata in deplin echilibru, in plin acord cu ordinea naturala.

O data incheiata etapa intermediara, urmeaza etapa avansata. In acest punct, nu mai exista restrictii, ci o libertate deplina de a consuma orice aliment. Pentru a incepe aceasta etapa, este necesara o intelegere deplina a alimentelor yin si yang si o deprindere de a manca in echilibru. Atunci cand cunoastem efectele fiecarui aliment, vom sti cum sa contrabalansam efectul, astfel incat sa mentinem un echilibru perpetuu, fizic si psihic.