O fetita de clasa I are menstruatie din cauza alimentelor „umflate” cu hormoni! A devenit femeie la sapte ani!
O intamplare fara precedent a socat o familie din judetul Braila, acolo unde o fetita de sapte ani (a carei identitate parintii au cerut sa ramana anonima) a fost „diagnosticata” cu aparitia primului ciclu, dupa ce fusese consultata pentru o hemoragie vaginala. In urma mai multor analize, medicii au ajuns la concluzia ca pubertatea precoce a fost cauzata de hormonii de crestere din carnea pe care micuta a consumat-o inca de mica. Estrogenul din grasimea carnii ar fi dus la accelerarea procesului de crestere si, totodata, la aparitia primelor semne ale pubertatii, in ciuda faptului ca fata abia a ajuns pe bancile scolii! Contactat de CANCAN, celebrul profesor dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare a declarat: „In UE nu se admit acesti hormoni, care sunt folositi doar in Statele Unite. Intr-adevar, ei pot duce la instaurarea pubertatii precoce si inclusiv la asemenea manifestari”. Si totusi, nu numai carnea care provine de la animale „umflate” cu hormoni este periculoasa, ci pana si banalele PET-uri, pe care le intalnim peste tot in industria alimentara. „Asemenea promotori de crestere, care sunt o categorie in furajarea animalelor, pot fi asimilati si in urma consumului unor lichide sau alimente pastrate in PET-uri, acele ambalaje de plastic pe care le intalnim la tot pasul. Bisfenolul A, de exemplu, cunoscut ca BPA, este un compus chimic folosit la realizarea sticlelor de plastic si a altor obiecte si este un perturbator endocrin, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a interfera cu buna functionare a hormonilor, in special cu estrogenul”, ne-a declarat profesorul Mencinicopschi. Medicii nu se pronunta Pe de alta parte, medicii de la Institutul de Endocrinologie „I. Parhon” din Bucuresti se declara sceptici in privinta legaturii dintre hormonii de crestere si instaurarea prematura a pubertatii, precizand ca nu exista studii legate de acest fapt. „Sunt diversi factori de mediu care pot influenta acest lucru, dar o legatura concreta nu exista”, ne-au declarat ieri endocrinologii de la Institutul „Parhon”.