O femeie trage un semnal de alarmă pentru părinți! Ce îi sfătuiește să facă: „Spuneţi-le copiilor voştri asta”
O româncă a lansat o provocare, în mediul online, tuturor părinților și generațiilor de tineri din ziua de astăzi. Femeia și-a amintit de vremurile de demult și de obiceiurile pe care le aveau oamenii, așa că a ales să vorbească despre importanța practicării lor.
Mesajul s-a viralizat rapid și a ajuns în atenția tuturor. Mai exact, femeia și-a dorit să aducă în discuție importanța lucrurilor simple care îi făcea fericiți pe oameni, fără stereotipuri și fără digitalizarea care ne-a distanțat mai mult, în loc să ne apropie. Românca a pus accentul pe însemnătatea muncii agricole, din grija pentru mediul înconjurător, dar și pe grija pentru aproapele nostru.
Ce îi sfătuiește femeia pe părinți: „Nu a căzut din cer nimic”
Femeia a făcut o comparație între generații și le-a spus părinților să-i învețe pe copiii lor că nu o pereche de pantofi scumpi sau o mașină de lux îi face oameni, ci simplitatea și omenia, și că trebuie să muncească pentru tot ceea ce vor.
„Oare ar putea crede copiii zilelor de azi că începutul școlii era cândva două, trei săptămâni de practică agricolă ? Sau poate o lună ori două! Spuneți-le astăzi copiilor și nepoților voștri că principala grijă era să ai un trening și o pereche de teniși.
Tot tineretul studios se dedica agriculturii și era chiar fain! Simțeai că ești oarecum de folos. Că era culesul strugurilor, a porumbului, a merelor, a perelor, a prunelor, cartofilor, verzei, … peste tot era nevoie de elanul tineresc pentru a aduna roadele câmpului măreței noastre țări.
Spuneți-le că înainte de începerea anului școlar, băieții și fetele nu -și făceau programări la salon, nu își ceruiau mașinile, nu își pregăteau hainele de «fițe» nu telefoane, nu tablete, ci elan și voioșie că mergeau în practică, unde râdeau, erau veseli și se distrau, dar și lucrau.
Spuneți-le! Zic unii că așa s-a construit o țară!
Nu a căzut din cer nimic! Dar, acum e uitare … Nu mai încap mașinile în fața școlilor, că, de … doar nu o să meargă copiii pe jos la școală