O femeie din Cluj a plecat de acasă, dar nu s-a mai întors. Familia o caută cu disperare

Publicat: 13/07/2022 | 10:19
Doamna dispărutră din Cluj. Sursă foto: Știri de Cluj

O doamnă în vârstă de 83 de ani din comuna Unguraș, județul Cluj a dispărut misterios din data de 11 iulie. Inspectoratul Județean de Poliție a fost sesizat și a transmis semnalmentele femeii. Cine o vede, este rugat să sune de urgență la 112. 

Luni la ora 18.30, o femeie din comuna Unguraș, sat Unguraș, județul Cluj,a plecat de acasă de bună voie de acasă, dar nu s-a mai întors. Marți, rudele au sesizat dispariția femeii către IPJ Cluj. Ultima oară când a fost văzută, doamna purta un capot de culoare verde, un batic și o pereche de șlapi albaștri. 

„La data de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au fost sesizați cu privire la faptul că MATE ELISABETA, în vârstă de 83 de ani, domiciliată în comuna Unguraș, sat Unguraș, județul Cluj, la data de 11 iulie a.c., în jurul orei 18.30, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit”, anunță IPJ Cluj.

Semnalmentele femeii de 83 de ani care a dispărut sunt: înălțime 1.50 m, greutate de aproximativ 50 de kg, forma feței ovală, păr cărunt scurt, ochi căprui. Cine o recunoaște, este rugat să sune la 112 sau să respecte procedura prevăzută în lege. (CITEȘTE ȘI: Tragedie de nedescris! O femeie şi-a pierdut copilul, apoi a încercat să fugă cu bebeluşul altei mame din spital)

Legea privind căutarea persoanelor dispărute. Ce trebuie să faci dacă vezi pe cineva căutat

Legea din România prevede faptul că cetățenii trebuie să sesizeze dacă observă persoane date dispărute prin orice fel de modalitate, atât la secțiile de poliție, cât și telefonic. 

„Modalitățile de sesizare Art.10 – 

(1) Dispariția unei persoane poate fi sesizată de către orice persoană, prin orice mod de comunicare. 

(2) Unitățile de poliție au obligația de a primi sesizări privind dispariția unor persoane, indiferent de competența teritorială sau materială.

 (3) Unitățile de poliție, indiferent de competența teritorială sau materială, se sesizează din oficiu cu privire la dispariția unei persoane, atunci când din datele și informațiile obținute în activitatea curentă rezultă că o persoană este dispărută și nu există sesizarea unei alte persoane cu privire la acest fapt. În acest sens, se întocmește un proces-verbal, în cuprinsul căruia se consemnează datele și informațiile care stau la baza sesizării din oficiu, precum și data calendaristică și ora întocmirii acestuia”, se arată în articolul zece, capitolul III, din lege. (CITEȘTE ȘI: „Petrecăreții” din Buzău, lovitură dură la adresa proprietarei. Ce i-au făcut tinerii, după ce femeia i-a dat de gol)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult