O familie din Finlanda a decis să se mute în Italia, pentru a începe o nouă viață acolo. Realitatea i-a lovit crunt pe cei doi soți. Doar două luni au rezistat acolo, mutându-se imediat în Spania. Ce s-a întâmplat, mai exact.
Italia este una dintre țările potrivite pentru a avea o viață liniștită. Cultura, peisajele bogate și stilul de viață pe care îl duc italienii îi fac pe mulți dintre cei care locuiesc în alte țări să se mute în Italia. Așa a decis și o familie din Finlanda, să lase totul în urmă și să construiască o viață nouă printre italieni. Soții finlandezi nu aveau de unde să știe ce avea să urmeze, după ce au ales să se mute acolo.
Elin, în vârstă de 42 de ani şi Benny Mattsson, de 46 de ani, au decis că e momentul să pornească într-o nouă aventură a vieții lor. Zis și făcut. Au pus degetul pe hartă și au ales ca Italia să fie țara potrivită pentru acest nou început.
Cei doi s-au mutat în orașul sicilian Siracuza, însă le-au fost de ajuns doar două luni ca să plece și să se mute în Spania. Motivul? Ei bine, Elin Și Benny au patru copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Au ales cele mai bune școli pentru copiii lor, însă nu a fost de ajuns. Sistemul de învățământ din Italia nu se ridică la standardele celui din Finlanda.
Elin a ales să povestească întreaga experiență într-un ziar local, spunând că elevii urlau, băteau în mese, fluierau în clase și nu practicau niciun sport, spre deosebire de Finlanda.
Nici dascălii nu erau mai prejos. Femeia mărturisește că mulți dintre profesori nu știau limba engleză, nu aveau respect pentru elevi și chiar deveniseră agresivi.
“Ne-am mutat în Sicilia la începutul lunii septembrie, ca să lăsăm în urmă frigul şi întunericul iernilor din Finlanda”, a spus Elin Mattsson, relatează The Local Italy.
Mai mult decât atât, acestea nu erau singurele probleme. Femeia susține că traficul din Sicilia era mereu haotic și îngreunat, era multă gălăgie în oraș și localnicii nu erau atât de drăguți.
“În ţara noastră nu există aşa ceva. În Finlanda, copiii merg singuri la şcoală, pe jos sau cu bicicleta. Mănâncă la şcoală, apoi revin acasă, tot singuri, la finalul zilei”, a mai completat aceasta.
Articolul respectiv a ajuns pe masa de discuții, inclusiv la Ministerul Educației din Finlanda care a citit povestea acesteia.