Paul Anghel, directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, trage un semnal de alarmă pentru toți părinții! O băutură răcoritoare, adorată de mulți copii, este plină de chimicale. Anunțul îngrijorător făcut de șeful ANPC!
O băutură răcoritoare a ajuns pericol pentru copii. Paul Anghel, directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a făcut un anunț îngrijorător pentru toți părinții. Concret, un bubble tea a reușit să stârnească o mulțime de reacții în mediul online, după ce șeful ANPC a explicat ce chimicale conține siropul respectiv. Băutura răcoritoare a ajuns să fie printre cele mai vândute pe litoralul românesc, iar printre cei mai mulți clienți se numără copiii.
Așa că, specialiștii atrag atenția cu privire la ce conține: șase tipuri de E-uri periculoase. Mai mult decât atât, Paul Anghel a făcut o comparație hilară, spunând că lista de ingrediente este precum tabelul lui Mendeleev. Prin urmare, acest sirop conține E110 – galben portocaliu, E 104 – galben de chinolina, E122 – carmoizina, E 129 – ROȘU ALLURA, E102 tartrazina, E 124 – roșu ponceau 4R.
CITEȘTE ȘI: CE CONȚINE, DE FAPT, CAFEAUA DE LA MCDONALDS. MULȚI ROMÂNI BEAU ASTA ÎN FIECARE ZI
„Vorbim totuși despre coloranți acceptați la nivelul Uniunii, dar care iată că în anumite doze pot afecta copiii.Este de asemenea important ca părinții să se informeze asupra potențialului risc la care expun copiii în cazul în care doresc să le ofere produse în a căror compoziție se regăsesc acești coloranți. Cireșe și căpșuni nici din greșeală, în schimb “tabelul lui Mendeleev”,este mesajul transmis Paul Anghel pe pagina sa de Facebook.
O astfel de băutură costă în jur de 20 de lei, la malul mării, așa cum a precizat Paul Anghel. Prețurile diferă în funcție de arome, cea mai scumpă fiind 24 de lei.
Reacțiile în mediul online nu au întârziat să apară: „De ce sunt acceptați atunci la nivelul Uniunii daca sunt periculoși?”, a comentat cineva.
„Pentru că în cantități mici, nu sunt dăunători, dar e alegerea părinților ce dau de mâncare și băut copiilor”, a răspuns altcineva.
„Există peste tot în București, mai exact! Și mai grav decât atât, se mai stă și la cozi pentru așa ceva! Este educativă informația, Paul Anghel, în condițiile în care și fetița mea “gusta” astfel de băuturi! Acum am motiv să i le reduc, până la eliminare”, a fost mesajul unei mămici.