O bancă și o societate de executori l-au chemat în judecată. Irinel Columbeanu… vai săracul!
Sunt momente nu dintre cele mai fericite pentru Irinel Columbeanu, cel supranumit în trecut “miliardarul de la Izvorani”. Forțat de problemele financiare, ex-afaceristul a renunțat la locuințe de lux și bolizi de sute de mii de euro, dar, chiar și în aceste condiții, situația este dramatică. O bancă și o societate de executori l-au chemat în judecată fostul “Rege al vieții de noapte”, iar CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile.
Viața lui Irinel Columbeanu s-a schimbat radical de câteva luni, care acum trăiește simplu, ca un om de rând. Din cauza datoriilor, fostul afacerist a pierdut impunătoarea vilă din apropierea Capitalei, iar acum locuiește cu chirie, într-un apartament cu două camere, în cartierul Colentina. Problemele continuă, însă, pentru ex-partenerul Monicăi Columbeanu. Numele lui este implicat într-un dosar validare poprire în legătură cu fabrica Turbocim S.R.L., care i-a adus, practic, falimentul.
Irinel Columbeanu, urmărit de datorii
Potrivit informațiilor CANCAN.RO, executorii judecătorești și Vista Bank, fostă Marfin Bank, instituția bancară care l-a credidat la momentul respectiv, luptă pentru a recupera datoriile de la Irinel Columbeanu. Executarea silită în acest dosar a fost încuviințată prin două încheieri succesive, de Judecătoria Buftea și Judecătoria Sectorului 1 București. Ca atare, petenta avea posibilitatea de a alege una dintre instanțe să soluționeze cererea de validare a popririi.
A optat pentru Judecătoria Sectorului 1 București. Adresa de înființare a popririi a fost comunicată terțului poprit (Turbocim S.R.L.) pe 9 septembrie 2022, dar acesta nu s-a conformat obligațiilor legale și nu a furnizat niciun răspuns executorului judecătoresc. Prin urmare, Judecătoria Sectorului 1 București a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Buftea, care, însă, a invocat, din oficiu, excepția necompetenței teritoriale a instanței.
Decizia magistraților
La considerentul nr. 71, Înalta Curte a precizat că ulterior admiterii cererii de încuviințare a executării silite, calitatea de instanță de executare a instanței care a încuviințat executarea nu doar că este câștigată, dar și rămâne aceeași pe întreaga durată a procedurii execuționale. Aceasta înseamnă că în respectiva executare silită nicio altă instanță nu va putea fi apreciată drept instanță de executare. Astfel, competența de soluționare a cererii a fost declinată în favoarea Judecătoriei Sectorului 1 București.
Totodată, s-a constatat intervenit conflictul negativ de competenţă, pentru a cărui soluţionare va înainta dosarul Curţii de Apel Bucureşti. Lupta continuă! Ca întotdeauna, CANCAN.RO urmează să vă țină la curent cu desfășurarea situației.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.
This browser does not support the video element.