Multe se găsesc pe internet, uneori, chiar și mici comori. Pe diverse site-uri, colecționarii pot descoperi piese importante. Spre exemplu, o persoană a scos la vânzare o monedă de aur cu tema ”Desăvârșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Întregitorul”. Pe piață, există un număr limitat. Astfel, prețul este unul colosal.
Pe platformele de vânzări, românii pot găsi tot felul de piese rare. De la obiecte vechi din comunism până la bancnote și monede, internetul oferă o gamă largă de posibilități pentru cei care își doresc să aibă acasă astfel de lucruri. Totuși, acestea nu sunt pentru toate buzunarele pentru că multe dintre ele au prețuri exorbitante.
O persoană a scos la vânzare o monedă de aur cu tema ”Desăvârșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Întregitorul”. Banca Națională a României (BNR) a lansat, în anul 2019, 500 de piese. Valoarea nominală este de 500 de lei.
În anunț, vânzătorul a explicat că moneda vine însoțită de cartea de prezentare cu certificat de autenticitate emis de BNR. De asemenea, acceptă și schimburi cu alți bani românești din aur, argint sau tombac, indiferent de stare. În cazul în care cineva dorește să cumpere moneda cu Regele Ferdinand, prețul este unul foarte mare. Mai exact, ea costă 14.000 de lei. De asemenea, cel care o deține a oferit și alte detalii.
„Vând monedă BNR 500 lei aur cu tema ‘Desăvârșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Întregitorul’, gradată NGC PF 68 Ultra Cameo. Moneda se vinde însoțită de cartea de prezentare cu certificat de autenticitate BNR.
Descriere:
Data emisiunii: 27.08.2019;
Valoare nominală: 500 Lei;
Metal: aur 999/1000;
Greutate: 31,103 grame;
Dimensiune: diametrul 35 mm;
Margine: neteda ;
Calitate: proof;
Tiraj Maxim: 500;
Accept SCHIMBURI cu monede din aur, argint sau tombac, românești. Ofer diferența sau cumpăr cu bani cash orice monedă românească din aur, argint sau tombac, indiferent de stare.”, se arată în anunțul postat pe OLX.
Detalii regăsite pe avers:
– imagini ale primei vizite a regelui Ferdinand I și a reginei Maria în Transilvania unită cu Țara, respectiv Ia Oradea, în data de 23 mai 1919
– inscripția în arc de cerc
– ROMANIA
– valoarea nominală LEI
– stema României
– anul de emisiune „2019″.
Detalii regăsite pe revers:
– portretul regelui Ferdinand I
– inscripțiile în arc de cerc „FERDINAND și „ÎNTREGITORUL”.