Cârnații și crenvurștii sunt două produse des consumate de oameni, în jurul cărora s-a creat, de-a lungul timpului, o întreagă controversă. Consumul acestor alimentele ar putea produce grave probleme de sănătate. Iată ce conțin cârnații și crenvurștii, de fapt, și ce efecte negative ar putea avea asupra sănătății noastre.
De-a lungul timpului, cârnații și crenvurștii s-au aflat în centrul atenției nutriționiștilor, având în vedere efectele nocive pe care le au asupra sănătății. Mai mult decât atât, cele două produse alimentare nu sunt nicidecum naturale, acestea luând naștere din carne procesată și alte substanțe chimice. Chiar dacă se consideră a fi două specialități, cel puțin, crenvurștii conțin resturi de carne, tendoane, șoric și slănină. În plus, au până la 40% grăsime.
Cârnații și crenvurștii pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate, deoarece conțin substanțe dăunătoare. Printre acestea se numără nitritul de sodiu, carminul, polifosfați su trifosfați de potasiu.
Vezi și LISTA ALIMENTELOR PE NU TREBUIE, SUB NICIO FORMĂ, SĂ LE CONGELEZI. MULȚI ROMÂNI FAC GREȘEALA
Oleg Varfolomeev, un medic cardiolog, a explicat la ce pericole suntem expuși, în urma consumului de cârnați și crenvurști. Potrivit specialistului, unele tipuri de carne ar putea conduce la formarea unor cheaguri de sânge. În plus, în condițiile în care un cheag de sânge ar ajunge la plămâni, ar putea provoca embolie pulmonară. Nediagnosticată din timp, ar putea conduce la deces.
„Studiile recente arată că stilul de viață și factorii nutriționali (cum ar fi obezitatea, dieta nesănătoasă, fumatul și un stil de viață sedentar) pot contribui la aproape jumătate din cazurile de TEV (Tromboembolismul venos este o situație asociată cu prezența unui cheag de sânge în vene, două variante ale acestei boli pot reprezenta un pericol major pentru viață)”, a spus medicul cardiolog, conform Capital.
Sursă foto: Pixabay