Numărul locurilor de muncă este în creștere! Te angajează pe loc şi îţi dau cinci salarii minime ca primă
Numărul locurilor de muncă vacante este într-o continuă creştere, într-un anumit domeniu de activitate. Românii care au o pregătire specială pot fi angajaţi pe loc, ba mai mult, primesc cinci salarii minime ca primă. Iată ce ar trebui să facă cei care sunt interesaţi.
Dascălii au protestat ieri din cauza salariilor mici din sistemul de învățământ. Partidul Național Liberal a fost nevoit să ia măsuri urgente în acest sens, astfel guvernanţii au pregătit o serie de măsuri compensatorii pentru profesorii care aleg să-și desfășoare activitatea în zonele defavorizate.
CITEŞTE ŞI: SE DAU BANI ÎN PLUS DE LA STAT! ANGAJAȚII POT BENEFICIA LUNAR DE UN AJUTOR FINANCIAR DE 570 LEI
Prin urmare, dascălii care vor profesa într-o asemenea instituție școlară vor beneficia de cinci salarii minime drept primă de instalare. PNL va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca anumite prevederi din Legea Educației Naționale să rămână în forma în care au fost propuse de actualul ministru al Educației, Ligia Deca.
Ce nu vrea să cedeze PNL în legea educației
-Personalul didactic din unitățile de învățământ aflate în zone defavorizate beneficiază de o primă de instalare neimpozabilă egală cu 5 salarii minime brute pe țară, cu condiția asumării unei perioade minime de 5 ani școlari.
-Învățământul în sistem dual este extins în învățământul postliceal și universitar.
-Angajatorii care înființează unități de educație timpurie (0-6 ani), destinate copiilor propriilor angajați, pot beneficia de facilități. De exemplu, angajatorul poate opta pentru deducerea parțială din obligațiile ce îi revin ca plată la bugetul de stat.
-Bugetul pentru burse se triplează și va crește numărul beneficiarilor.
-„Masa caldă” din școli devine „Masa Sănătoasă” și de acest program vor avea partea 1 milion de copii.
-Vor exista calificări pentru fiecare profil, inclusiv cele teoretice, recunoscute/acceptate pe piața muncii.
-Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, poate organiza unități de învățământ de tip „scoală românească din afara granițelor țării”, cu predare în limba română.
-Se introduc zonele prioritare de educație pentru reducerea diferențelor privind accesul, participarea și rezultatele școlare ale elevilor aflați în risc de excluziune socială.
-Învățământul dual poate fi continuat în cadrul universităților, care pot constitui consorții pentru a oferi o educație de calitate.