Ce se întâmplă cu abonamentele românilor la cablu, internet și telefonie, pe perioada de criză de COVID-19, dacă nu sunt plătite? Aici intervine Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), care, printr-o adresă datată 20 martie, a făcut solicitarea către companiile de comunicații.
Astfel, cei care din motive reale nu reușesc să facă plata abonamentului nu vor fi deblocați, pe perioada de pandemie de coronavirus. „Rețelele și serviciile publice de comunicații electronice sunt principalul mijloc de realizare a comunicațiilor între cetățeni, între autoritățile statului, între acestea și agenții economici implicați în implementarea deciziilor stabilite, precum și între autoritățile statului și populație în ceea ce privește informările publice”, este mesajul lui Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.
CÂND SE VA TERMINA EPIDEMIA DE COVID-19 ÎN ITALIA? EXPERȚII DAU DATELE EXACTE
„Având în vedere recomandările oficiale privind limitarea interacțiunii umane, izolarea persoanelor suspecte de a fi contractat virusul și posibilitate de restrângere a mobilității persoanelor sau chiar impunerea izolării la domiciliu, poate exista riscul ca utilizatorii de servicii de comunicații electronice să nu poată plăti serviciile contractate”, se arată în adresă, potrivit stiripesurse.ro.
„Vă solicităm ca, în caz de neplată a facturilor, să nu dați curs procedurii de suspendare a serviciilor sau de deconectare a utilizatorilor de la rețeaua de comunicații electronice pe perioada instituirii stării de urgență pe teritoriul României”, scrie Sorin Grindeanu.
Adrian Streinu-Cercel, managerul de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a făcut precizări legate de Covid-19. Medicul preconizează că în luna iunie românii ar putea reveni la muncă. Totul depinde de modul în care cooperează oamenii cu autoritățile și de cât de bine respectă măsurile impuse de acestea. „Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT.
ULTIMA ORĂ. CÂTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS AU FOST CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA ȘI CARE ESTE BILANȚUL TOTAL
Avem câteva avantaje. Virusul a transpus ce poate să facă și a dat din mânecă toți așii. Acum trebuie să folosim toți așii împotriva virusului. Trebuie să decontaminăm zonele și să inactivăm virusul. Acum este treaba autorităților să intervină cu mașini să spele tot orașul. Trebuie să folosim apa și săpunul din abundență.
În casă fac curat cu masca pe figură. După ce am terminat de făcut curat, masca trebuie aruncată la gunoi și dusă la pubelă. În felul asta decontaminăm propriul habitat”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la emisiunea lui Marius Tucă, de la Antena 3.