Cei care tin la sanatatea lor nu trebuie sa cheltuiasca multi bani cumparand vitamine, pentru ca unele alimente la indemana oricui contin tot ce este necesar organismului.
O noua cercetare arata ca nucile, alunele si fisticul sunt foarte bune pentru sanatate.
Cei care le consuma regulat traiesc mai mult si au un risc scazut de a se imbolnavi de cancer.
Consum regulat inseamna sa manance un pumn de alune sau nuci, de 7 ori pe saptamana.
La studiul, care a durat 20 de ani, au participat 119.000 de persoane, scrie Daily Mail.
Nucile, alunele si fiscticul sunt considerate de nutritionisti “superalimente” si sunt recomandate in alimentatie.
Contin antioxidanti si minerale esentiale, precum zinc, cupru, fier si magneziu, care ajuta la buna functionare a organelor.
De asemenea, aceste fructe contine vitaminele E si B si acizi grasi omega 3, care controleaza nivelul de hormoni de stress cum este adrenalina.
Consumul de nuci reduce riscul de boli cardiace, iar ele contin si fibre, fiind astfel foarte hranitoare.
Desigur, nu trebuie consumate in exces, o portie insemnand aproximativ 30 de grame de fructe.
Este recomandat ca nucile si alunele sa fie mancate crude, nu prajite sau sarate.
Si migdalele sunt foarte sanatoase: contin fibre, calciu, vitaminele B si E.
La fel, nucile braziliene si caju, care au mult fier si iod, elemente esentiale pentru sanatatea pielii si a inimii.
Fisticul contine potasiu, calciu si vitamine, in special B6, care este foarte utila pentru echilibrul hormonal al femeilor.
R.R.