Nu mai ține periuța de dinți în baie. Un stomatolog celebru a explicat motivul. „Șanse de 99%”
Dacă nu toată lumea, marea majoritate a oamenilor își țin periuța de dinți în baie. Medicul stomatolog Jordan Brown explică motivul pentru care nu este igienic acest spațiu de depozitare, dar și care sunt pericolele din spatele unei periuțe de dinți fără capac de protecție.
Potrivit medicului stomatolog Jordan Brown, periuța de dinți trebuie să fie acoperită cu un capac special și depozitată într-un loc unde nu poate fi contaminată cu bacterii. Medicul atrage atenția asupra faptului că există 99% șanse ca periuța de dinți să fie infectată cu bacterii din materiile fecale. Acesta explică faptul că ori de câte ori trageți apa, are loc un proces pe nume ”fântâna fecală”. Vaporii de apă din vasul de toaletă ajung în aer, implicit pe obiectele din jur.
Într-o postare pe Tik Tok, medicul a făcut public informațiile, iar imaginile s-au viralizat într-un timp record. Jordan Brown recomandă depozitarea periuței de dinți într-o husă specială sau folosirea unui capac special care acoperă perii acesteia. Totodată, atunci când tragem apa la wc să nu lăsăm capacul ridicat.
„Toată lumea trebuie să știe acest lucru despre periuța de dinți. Există o șansă de 99% să aveți materii fecale pe periuța de dinți. ajung peste tot, inclusiv pe periuța ta de dinți. Pentru a folosi un termen tehnic, ori de câte ori trageți apa la toaletă, se produce ceea ce se numește „fântână fecală”, a spus Jordan Brown pe TikTok.
La câte săptămâni se schimbă periuța de dinți
Vezi și: CE POȚI FACE CU O PERIUȚĂ DE DINȚI! DOI BĂRBAȚI AU SFIDAT TOT CE ȘTIAM PÂNĂ ÎN PREZENT
Potrivit specialiștilor, periuța de dinți trebuie schimbată cu mult înainte ca semnele de deteriorare să fie evidente. Atunci când perii sunt tociți, e posibil ca eficiența acestora să fie cu mult mai mică. Însă nu doar asta ar fi problema. Bacteriile acumulate ar putea reprezenta un alt pericol pentru sănătatea gingiilor și a dinților. Astfel, pentru a evita orice fel de pericol, este recomandat ca periuța de dinți să fie schimbată la 13 săptămâni, adică o dată la 3 luni, chiar și mai devreme.
Pentru o durată și o eficiență cât mai aproape de 100%, este indicat ca periuța de dinți să fie întreținută corespunzător, iar după fiecare utilizare să fie clătită cu apă din abundență. Orice rest de salivă sau pastă de dinți poate trebuie evitată. Totodată, specialiștii recomandă ca periuța de dinți să fie schimbată după fiecare răceală, gripă sau infecție orală. Bacteriile pot rămâne în perii acesteia, iar șansele unei noi infectări devine tot mai mare.
Vezi și: POLIȚIA ROMÂNĂ TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ! NOI METODE DE ÎNȘELĂCIUNE PE INTERNET