Nu mai știu de unde să scoată bani! Schimbări majore pe piața asigurărilor. Vom avea RCA pentru trotinete
Ultimele date arată că vor exista schimbări mari pe piața asigurărilor. De data aceasta, ținta clară reprezintă persoanele care dețin trotinete sau biciclete electrice. Se dorește integrarea unui sistem de plată pentru acestea. Cu alte cuvinte, deținătorii acestor vehicule ar putea fi obligați să plătească anumite asigurări. Iată mai jos, în articol, detalii despre plata RCA pentru trotinete și biciclete.
S-ar avea în plan integrarea unui sistem de plată pentru persoanele care dețin biciclete electrice sau trotinete. Mai cu seamă, este vorba despre schimbări pe piața asigurărilor, iar Uniunea Europeană cere noi reglementări. Cu alte cuvinte, se ia în considerare asigurare RCA pentru trotinete și biciclete electrice. De altfel, ar putea exista posibilitatea ca persoanele să încheie polițe RCA pentru autoturisme, însă valabile pentru câteva zile.
Bicicletele electrice și trotinetele au devenit din ce în ce mai populare și preferate de cetățeni, pentru a-și asigura transportul. Pe de altă parte, au devenit și un pericol pe șosele, înregistrându-se un număr ridicat de accidente în care au fost implicați bicicliști sau cetățeni care circulau cu trotinete. Unele dintre vehicule pot ajunge să ruleze cu 60 km/h. De exemplu, anul trecut, în țara noastră au fost înregistrate 95 de accidente rutiere în care au fost implicate trotinetele electrice. Multe dintre ele au fost provocate din cauza vitezei. De aceea, s-a luat în vedere ca persoanele care dețin astfel de vehicule să plătească asigurări.
Polița RCA pentru trotinete și biciclete electrice
Este luată în calcul o asemenea opțiune. Persoanele care circulă pe drumurile publice cu trotinete și biciclete electrice ar putea fi obligate să își încheie o poliță de asigurare. De altfel, o asigurare RCA pentru trotinete ar putea fi încheiată în condițiile în care vehiculul poate circula cu o viteză de peste 25 km/h. În acest sens, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) va pregăti un proiect de lege. Polița RCA ar putea costa aproape 150 de lei, anual.
„Discutăm de un cost de 30 de euro pe an şi avem o limită de vătămări corporale şi răspundere civilă faţă de terţ de 1000 de euro”, susține un broker de asigurări.
Pe de altă parte, polițele RCA ar putea fi încheiate și pentru câteva zile, în cazul autoturismelor, însă această decizie ar putea intra în vigoare abia anul următor, potrivit observatornews.ro.
Sursă foto: Pixabay