Un medic celebru trage un semnal de alarmă cu privire la carnea de porc. Doctorul susține că trebuie să respectăm cu atenție mai multe reguli pentru a nu ne supune riscurilor foarte mari. Este important să o depozităm în mod corespunzător.
Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor de sărbători. Însă, dacă nu respectă anumite reguli de igienă, sunt predispuși la boli grave. Specialiștii au sfaturi importante atât pentru cei care taie porcul acasă, cât și pentru cei care cumpără produsul din magazine.
Citește și: NU E O EROARE! CU CÂȚI LEI SE VINDE UN COZONAC ÎN SUPERMARKETURILE CARREFOUR DIN ROMÂNIA: „S-A RUPT PREȚUL”
Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la consumul cărnii de porc. Acesta îi sfătuiește pe români să cumpere din unitățile autorizate. În ceea ce îi privește pe cei care taie porcul acasă, aceștia trebuie să dea dovadă de prudență și să verifice carnea în laborator, înainte de a o consuma.
Pentru a nu se expune riscului de îmbolnăvire, oamenii trebuie să respecte anumite reguli de igienă. De asemenea, este important și felul în care depozităm carnea în frigider. Specialistul a explicat lângă ce alimente nu trebuie să o punem.
„Din punct de vedere infecțios, riscurile sunt foarte importante. În carnea de porc sunt foarte multe bacterii care pot provoca boli grave. Trebuie respectate cu strictețe normele de igienă, iar carnea trebuie preparată corect.
Nu depozitați carnea crudă alături de alte alimente din frigider. Încercați să consumați doar carne bine preparată termic. Este doar o soluţie, deşi nu întotdeauna rezolvă problema. Sunt bacterii care rezistă la temperaturi foarte mari.”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru pentru Antena 3 CNN.
Specialistul a explicat și cu ce simptome ne putem confrunta în cazul în care suntem infectați cu bacterii provenite din carnea de porc.
„Printre cele mai întâlnite simptome sunt: diaree, dureri abdominale, dureri musculare sau fenomene neurologice şi chiar decese. Printre cele mai comune simptome sunt starea de rău, scăderea apetitului, scăderea în greutate, iar în cele mai severe cazuri se poate ajunge la convulsii, atunci când parazitul migrează spre creier.” , a adăugat medicul.
Așa cum a menționat Tudor Ciuhodaru, anumite bacterii pot provoca și deces. Așadar, este important să fim prudenți și să evităm pe cât de mult posibil să ne expunem riscurilor de îmbolnăvire.
Citește și: AMENDĂ DACĂ TE PLIMBI CU BOXA ȘI COLINZI. CE SANCȚIUNE PRIMESC CEI CARE ÎNCALCĂ NORMA DE CONVIEȚUIRE SOCIALĂ