Nu mai folositi condimente artificiale!
RECOMANDARE. Puteti face un gratar gustos din carne si legume fara sa folositi condimente si arome artificiale Odata cu venirea verii, toata lumea iese la picnicuri si la gratare, unde se mananca tot soiul de produse din carne. Specialistii va invata cum sa pregatiti un gratar sanatos pentru toata familia, fara condimente artificiale sau grasimi. Mona Bica Exista mai multe metode sanatoase de a pregati masa in aer liber, fara sa folositi arome sau condimente artificiale, pline de E-uri. Una dintre acestea este marinarea carnii. Tot ce va trebuie este o punga resigilabila, ierburi aromatice, peste, pui sau legume. Bagati carnea in punga, adau-gati sosul cu care doriti sa o marinati, eliminati aerul si sigilati. Carnea poate fi tinuta astfel in frigider pana la utilizare. Nu uitati sa adaugati si cateva legume pe gratar, fie ca este vorba despre rosii, ceapa, ardei gras, ciuperci etc. Daca vreti sa faceti gratar de pui, indepartati pielea inainte de gatire pentru ca aceasta contine cea mai multa grasime. Pe langa faptul ca nu este sana-toasa, carnea grasa, atunci cand este fripta pe gratar, curge pe foc, fumul rezultat avand potential cancerigen, sustin cercetatorii.