Nu mai face această greșeală atunci când fierbi ouăle pentru Paște! Vei munci degeaba și e mare păcat

Publicat: 13/04/2023 | 12:43
Cum să fierbi corect ouăle de Paște/ Foto: Pixabay

Toți românii trebuie să știe cum se fierb corect ouăle de Paște. Înainte de vopsirea lor, acestea trebuie să treacă printr-un proces de pregătire. Cu siguranță, multe gospodine fac anumite greșeli, iar ouăle se sparg atunci când se așteaptă mai puțin. Vei munci degeaba și e mare păcat!

Înainte de Paște, românii vopsesc ouăle în diferite culori și le pregătesc pentru ziua cea sfântă. Gospodinele au multe trucuri pentru fierberea ouălor, însă, cu siguranță, sunt multe care fac o greșeală imensă. Înainte de toate, acestea trebuie să fie puse într-un loc, unde temperatura este potrivită. De preferat, în frigider. Totuși, nici acolo nu trebuie lăsate la voia întâmplării, ci la o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade Celsius. Dacă vrei să le ții în bucătărie, atunci trebuie să ai grijă să nu fie mai mult de 20 de grade. Va fi prea cald, iar ouăle se vor strica.

CITEȘTE ȘI: VREI SĂ PREGĂTEȘTI MASA DE PAȘTE ACASĂ? CÂT TE COSTĂ, ÎN TOTAL, UN MENIU COMPLET CU OUĂ, FRIPTURĂ, COZONAC ȘI PASCĂ

Ouă vopsite de Paște/ Sursă foto: Pixaby.com

Greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când fierbi ouă

Este necesar să depozitezi ouăle în caserole sau cofraje speciale, din mai multe motive. Acestea pot fi infestate cu Salmonela și astfel poți să reduci riscul răspândirii bacteriei. Totodată, dacă sunt ouă de găină au coajă groasă și pot să absoarbă diferite mirosuri din frigider, fie că vorbim despre o mâncare gătită sau alte alimente. Așa poți să menții prospețimea lor și gustul autentic.

CITEȘTE ȘI: COȘUL DE CUMPĂRĂTURI PENTRU PAȘTE, MAI SCUMP! CÂT VOR COSTA UN KILOGRAM DE MIEL ȘI UN COFRAG CU 30 DE OUĂ

Când vine vorba despre fierberea ouălor, fiecare gospodină a făcut măcar o dată această greșeală: le-a pus la fiert imediat cum le-a scos din frigider. Este bine de știut că acest lucru poate reduce calitatea oului, existând riscul mare să se spargă coaja. De asemenea, nu trebuie să fierbi oul încontinuu. Este nevoie de doar 3-5 minute pentru ca acesta să fie gata de mâncat.

Nu lăsa ouăle prea mult timp în apa fierbinte! Există riscul ca ele să se coacă în continuare. Dacă pui oțet sau sare atunci când fierbi ouăle de Paște trebuie să știi că este doar un mit.