Nu este o iluzie optică! Gadget prezent în acest tablou vechi de 85 de ani. Cum a fost posibil aşa ceva?
Umberto Romano a pictat, în anul 1937, o frescă murală pentru oficiul poștal din Springfield, Massachusetts. În anul 2015, istoricul Daniel Crown a descoperit un detaliu, neașteptat, al picturii făcute acum 85 de ani: un gadget!
În anul 1937, artistul italian Umberto Romano a pictat oficiul poștal original din Springfield, Massachusetts, în prezent, clădirea birourilor de stat din Commonwealth din Massachusetts. Numită „Mr. Pynchon and Settlement of Springfield” pictura este prima dintr-o serie de picturi murale ce povestesc istoria Springfield din 1636 până în 1936.
Pictorul italian a murit la vârsta de 77 de ani, dar nu a dezvăluit niciodată care este semnificația obiectului, pe care nativul american îl ține în mână, un gadget apărut abia în anii 2000, respectiv un smartphone. (CITEȘTE ȘI: Un bărbat deghizat în femeie a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură Mona Lisa. Imaginile au devenit virale)
Cum a fost posibil să apară un gadget într-o pictură de acum 85 de ani. Care ar fi explicația
În anul 2015, pictura din anul 1937 a revenit în atenția publică. De la acel moment, multe teorii ale conspirației spun că artistul italian ar fi fost, de fapt, un călător în timp și că ar fi predicat apariția acestui gadget. Adevărul pare să fie cu totul altfel. Obiectul pe care îl ține nativul american în mână ar fi o oglindă, nicidecum un telefon din zilele noastre.
Istoricul Daniel Crown crede că nativul american a fost pur și simplu intrigat de o „oglindă”, motiv prezent în scrierile lui Thomas Ruggles Pynchon, scriitor postmodern american pe care Umberto Romano îl avea drept model de inspirație.
Referindu-se la obiect ca o oglindă, specialistul în cultura nativă, Edwin L. Wade, a spus că oglinzile erau simboluri ale bogăției și prestigiului pentru nativii americani și ar putea fi și aceasta o explicație. (CITEȘTE ȘI: O pictură imensă a apărut pe fațada unui bloc din Craiova. Locatarii au reacționat prompt. “Bine că nu ne-au vopsit şi…”)