Nu este banc! A apărut „pâinea cu mămăligă” în România. Cât costă și ce conține, de fapt
Se poate spune că există familii în România unde pâinea este un aliment de bază care nu lipsește niciodată de pe masă, în timp ce unii dintre ei aleg să o elimine complet din alimentație. Cumpărătorii au la alegere o varietate diversă de sortimente de pâine, însă puțin știu că a apărut pâinea cu mămăligă. Cât costă și ce conține, de fapt, cel mai nou produs din domeniul panificației.
Preparată în stil tradițional românesc, în unele zone din România, mămăliga este considerată înlocuitorul de bază al pâinii. Pâinea de porumb, așa cum a mai fost denumită, este mai densă decât cea preparată din făină și poate fi tăiată în bucăți asemănătoare pâinii. Ei bine, românii care încă nu se pot decise între a mânca pâine sau mămăligă, sau preferă să combine ingredientele celor două produse au acum varianta dea se bucura de ambele – într-un singur preparat. Este vorba despre pâinea cu mămăligă. Produsul se află deja pe rafturile marilor supermarketuri din țară.
Ce conține pâinea cu mămăligă din comerț
Conform imaginile publicat pe contul de Facebook al Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, pâinea feliată cu mămăligă se găsește deja pe rafturile marilor supermarketuri din România și costă 7.49 lei.
”A apărut pâinea cu mămăligă”, se arată în anunțul publicat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.
Ce conține pâinea cu mămăligă
Înainte de a cumpărat orice fel de produs din magazine, românii trebuie să fie atenți ce scrie pe etichetă. În cazul acesta, conform valorilor din declarația nutrițională de pe eticheta produsului, pâinea cu mămăligă este preparată din următoarele ingrediente:
- 52% maia
- făină albă de grâu
- 20% mămăligă
- apă
- drojdie de panificație
- gluten din grâu
- fibre de grâu
- făină fermentată de grâu
- sare iodată
- turmeric
- extract de plante (acerola, scoruș)
Utilizatorii Facebook au reacționat la postarea Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, marea majoritatea dintre ei fiind indignați de rolul anumitor ingrediente din produs: ”Dacă nu scria sare iodată era top produsul. Putea să scrie sare de la Slănic Prahova”/”De ce se adaugă drojdie dacă are deja maia, maiaua fiind tot o drojdie doar că naturală”/”Comparativ cu alte etichete pe care le-am citit, ingredientele de la această pâine cu mămăligă par destul de curate”/”Numai românul poate să mănânce pâine cu mămăligă”/”Mămăliga a ajuns la un alt nivel. Pâinea asta costa aproape 8 lei. Nu mai bine cumperi un kilogram de mămăligă – care costă 3 lei și ceva – și o chiflă și așa spui că mănânci cu adevărat pâine cu mămăligă”, su fost doar o parte din reacțiile utilizatorilor.
SURSĂ FOTO: Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.