Atunci când ne gândim la o dietă, cu siguranță ne trece prin cap senzația continuă de foame și starea nu tocmai bună pe care o resimțim în primele zile ale unei noi diete.
Iată un aliment care, de cele mai multe ori, pare că pune în pericol silueta, însă nu este deloc așa! Află cum să slăbești și bucură-te de savoarea deșerturilor tale favorite fără teamă de a te îngrașă.
În 2010 un profesor din Kansas, Statele Unite, Mark Haub specializat în nutriție, termină un studiu și publică rezultatele ce aveau să-l facă “vedetă săptămânii” pe toate rețelele de socializare și ziarele online. Haub a efectuat un studiu în care chiar el a fost subiectul testării. Premiza testului a fost următoarea:
În ceea ce privește strict slăbirea, numărul caloriilor este ceea ce contează cel mai mult, nu valoarea nutritivă a alimentelor.
Premiza a fost demonstrată. În numai două luni profesorul Haub a slăbit 12 kg, pornind de la 95 kg și 33,4% grăsime corporală (peste 30% grăsime corporală ești considerat obez, potrivit clasificării IMC).
Planul a fost următorul: a limitat consumul zilnic caloric la 1800 kcal după ce a determinat că o persoană de greutatea, vârstă și nivelul sau de activitate zilnică consumă, pre-dietă, aproximativ 2600 kcal/zi.
Pentru a slabi trebuie arse mai multe calorii decât sunt consumate, această nefiind o opinie ci o dovadă științifică. Dieta sa a constat, în marea ei majoritate, din batoane Snickers, biscuiți Oreo, Doritos, cereale îndulcite cu zahăr, etc.
Și nu numai că a scazut in greutate, dar colesterolul său „rău”, sau LDL, a scăzut cu 20% și „bunul” colesterol sau HDL, a crescut cu 20%
Sursa foto: Pexels.com