Salariul unui administrator de bloc depinde de numărul apartamentelor aflate pe scară. Este, practic, plătit pentru fiecare locuință. Depinde pe ce sumă se înțelege cu Asociația de Proprietari. Zona unde este situat imobilul este, de asemenea, foarte importantă.
În Capitală, salariul unui administrator de bloc depinde de numărul de apartamente de pe scară. De regulă, veniturile sunt cuprinse între 30 și 50 de lei pentru fiecare locuință. Spre exemplu, dacă un administrator de bloc are în subordine patru scări cu 60 de apartamente și dacă a bătut palma cu Asociația de Proprietari pentru suma de 50 de lei, acesta își va rotunji conturile cu 3.000 de lei.
Administratorul de bloc mai poate încasa sume suplimentare, dacă desfășoară alte activități în interesul locatarilor, cu acordul Adunării Generale. Sumele variază, însă, în funcție de zona unde este situat blocul. Fără discuție, cineva care administrează un imobil din, spre exemplu, cartierul Floreasca, va câștiga mai mult ca unul care are în subordine un bloc din Ferentari.
Un administrator de bloc are următoarele atribuții:
(NU RATA: CE SALARIU ARE CEL MAI BINE PLĂTIT MEDIC DIN ROMÂNIA! SUMA DEPĂŞEŞTE ORICE IMAGINAŢIE)
Un administrator de bloc trebuie să aibă atestat de la primărie. Acesta va fi angajat conform legii, pe baza unui contract individual de muncă sau a unui contract de prestări servicii. Potrivit Hotărârii nr. 400 din 2003, administratorul este persoana fizică, atestată în condițiile prezentelor norme metodologice și care asigură managementul de proprietate și managementul financiar. Postul de administrator de bloc îl poate ocupa orice persoană fizică, persoană fizică autorizată sau persoană juridică.
(NU RATA: PE CE SALARIU SE „OMOARĂ” DOMNIȘOARELE! CÂȚI BANI PRIMEȘTI PE LUNĂ, CA ASISTENTĂ LA „ACCES DIRECT”)