Mircea Dinescu deține un restaurant în Centrul Vechi al Capitalei, iar clienții au parte de un meniu bogat. Fie că doresc să se înfrupte din preparate românești, fie că vor să se delecteze cu un desert delicios, clienții au multiple opțiuni, la prețuri pentru toate buzunarele. Iată mai jos, în articol, de exemplu, câți lei costă o porție de somn, de 450 de grame, în restaurantul lui Mircea Dinescu.
Mircea Dinescu deține un local în Centrul Vechi al Bucureștiului, mai cu seamă pe strada Șepcari. Clienții care trec pragul restaurantului au ocazia să se înfrupte din preparate speciale, fiindu-le pus la dispoziție un meniu cu multiple opțiuni. Pe lângă antreuri și deserturi, clienții se pot delecta cu preparate din pește.
Platourile cu delicatese, băutirile alcoolice și cele non-alcoolice sau ciorba de potroace reprezintă câteva dintre opțiunile dintre care clienții pot alege. Însă, în meniu se regăsesc și preparte din pește. De exemplu, pentru o porție de somn, de 450 de grame, clienții trebuie să plătească suma de 52 de lei, în restaurantul lui Mircea Dinescu. Se numește „Somn Sentimental” și conține următoarele elemente culinare: file de somn de captură cu busuioc, coriandru și capere, tras la tigaie, în vin. Preparatul vine însoțit cu o garnitură de stufat de spanac și măcriș.
Vezi și CÂȚI LEI COSTĂ O PORȚIE DE CÂRNAȚI ÎN RESTAURANTUL LUI MIRCEA DINESCU DIN CENTRUL VECHI
Pe de altă parte, clienții se pot înfrupta și din alte preparate delicioase. De pildă, pot opta pentru o porție de păstrăz, de 480 de grame, la prețul de 35 de lei. Acesta va fi servit cu cartofi fierți și lămâie. Cei care poftesc la o porție de crap, prețul este de 36 de lei. Crapul lipovenesc este prăjit în mălai și făină și va fi servit cu mujdei proaspăt și mămăligă.
Cei care doresc o porție de sarmale, trebuie să plătească 56 de lei pentru 550 de grame. În restaurant sunt preparate sarmale din carne de gâscă, vițel și porc, fierte în vin și servite cu mămăligă, smântână și ardei iute. O porție de mușchi de vițel costă 65 de lei. Acesta se prepară la tigaie, cu capere, zeamă de portocale și vin sec. Clientul primește și garnitură de cartofi copți la cuptor, cu rozmarin, la acest preparat. În restaurantul lui Mircea Dinescu din București se regăsesc și deserturi. Printre acestea, se numără: șerbetul de afine sau zmeură; plăcinta de mere, gutui și stafide; găluște cu prune; tort de ciocolată cu bezea.
Sursă foto: capturi video