Sezonul estival este în toi, iar turiștii dau iama pe litoral din cauza temperaturilor caniculare. Este vreme numai bună de mers la mare, iar stațiunile de la noi sunt cele mai sigure și simple opțiuni. Sigur că, trebuie să ai un buget frumos înainte să pleci la drum, căci prețurile nu mai sunt ca altădată. Au crescut considerabil și nu doar la cazări, ci și la restaurante. Stațiunea Mamaia se numără printre cele mai scumpe de la noi, însă se pare că nu este singura. Olimp o prinde din urmă, dacă vorbim de costuri. Cât a ajuns să plătească un turist pentru o masă copioasă la o locație de la malul mării?
Tot mai mulți turiști au parte de surprize neplăcute atunci când merg la mare la noi. Prețurile au cam luat-o razna, iar asta nu mai e deloc un secret. Cazările, restaurantele și tarabele de pe plajă au pus costuri tot mai mari, iar oamenii au ajuns să se plângă de acest lucru. Înainte să meargă pe litoralul de la noi, aceștia își pregătesc un buget, însă de mult ori ajung să-l depășească. Spre exemplu, un turist a plătit aproape 600 de lei la un restaurant din Olimp. Sigur că, nu a luat masa de unul singur, însă chiar și așa nota de plată l-a lăsat puțin fără cuvinte.
A ținut să împărtășească bonul fiscal cu toată lumea și să-i întrebe pe utilizatorii de pe TikTok cum li se par prețurile pentru litoralul românesc. O bere l-a costat 15 lei, iar un suc natural 13 lei. Un cocktail a fost 25 de lei, iar o înghețată asortată 17 lei.
Pentru nici 200 de grame de mămăligă a scos din buzunar 12 lei, iar pentru 100 de grame de mujdei 10 lei. Lovitura finală a fost dată de platourile cu fructe de mare, care au costat 420 de lei. Nu se știe ce gramaj aveau, însă se știe prețul unui platou. 200 de grame de cartofi prăjiți au fost 15 lei, iar peștele hamsie 21 de lei, o cantitate de 200 de grame. La final, acesta a plătit 574 de lei.
CITEȘTE ȘI: DE NECREZUT! CÂT COSTĂ UN ȘNIȚEL DE PUI CU PIURE DE CARTOFI, LA „ÎMPINGE TAVA” ÎN EFORIE NORD