Nu e o eroare! Câți lei a dat un român pe o caserolă cu piept de curcan ecologic

Publicat: 13/05/2023 | 11:08
Cât costă un curcan ecologic în 2023 / Sursă foto: Facebook

Zilele acestea, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a dezvăluit ce prețuri cer comercianții pentru o caserolă de piept de curcan ecologic și pentru o pulpă superioară. Internauții s-au înfuriat teribil când au văzut sumele fabuloase. Un român care câștigă salariul minim pe economie nu și-ar putea permite așa ceva.

În România anului 2023, un român câștigă un salariu minim pe economie de 3.000 de lei brut. Din această sumă, după ce plătește taxe către stat, rămâne cu doar 1.898 de lei, bani din care să-și achite facturile, să-și plătească, după caz, o chirie și, dacă mai are de unde, să și mănânce.

Se pare că un român nemulțumit de suma plătită pentru curcan ecologic a transmis situația către Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România. Nu este de mirare faptul că omul s-a plâns, din moment ce prețul este cu totul exagerat. Asociația a transmis mai departe prețurile, pentru a-i atenționa pe cetățeni.

(CITEȘTE ȘI: Cât costă micii la Terasa Obor, La Ciotoianu și La Cocoșatu. Diferențele de preț dintre cele trei terase sunt semnificative)

Cât costă carnea de curcan bio în 2023

Potrivit datelor transmise de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, pentru un piept grill de curcan ecologic de doar 230 de grame, un român a plătit suma de 31,97 de lei! Prețul pentru un kilogram este de 139 de lei.

Piept de curcan bio / Sursă foto: Facebook

Nici pulpa superioară de curcan grill ecologic nu se lasă mai prejos! O caserolă de 290 de grame costă 33,35 de lei, iar prețul pe kilogram este de 115 lei!

Pulpă de curcan / Sursă foto: Facebook

Val de comentarii negative pentru prețul cerut pe carnea de curcan

De multe ori, românii care au mers la cumpărături au semnalat faptul că „bio” a devenit un cuvânt care, alăturat oricărui aliment sau produs, duce la creșterea prețului. Bineînțeles, producătorii au întotdeauna o justificare care să ateste termenul, dar nemulțumirea s-a regăsit și de această dată, în cazul curcanului.

„Bio este un brand, oare ce mănâncă și curcanii de la ăștia de e prețul așa mare?”, „Iei tot curcanul la banii ăștia”, „Cred că este o glumă”, „S-au prins comercianții că au avantaj dacă atribuie cuvântul magic BIO”, „Sunt hrăniți cu grăunțe de aur, crescuți în palat și făcut saună și masaj zilnic”, „Și când urmează să expire oare cu cât îl dau? Nu mai bine îl vând proaspăt la un preț mai rezonabil?”, „Au preț de icre negre”, sunt doar câteva dintre comentariile intrenauților, după ce au văzut prețurile exorbitante de la carnea de curcan.

(CITEȘTE ȘI: A început nebunia! Cât costă un kilogram de cireșe. Prețul a depășit bunul simț)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult