Nu e banc! Ce pensii au Nina și Ion Iliescu. Câți lei încasează lunar de la stat

De: Cancan
Publicat: 09/04/2019 | 11:17

Pensia încasată de fostul președinte Ion Iliescu este una considerabilă, iar traiul lui și al soției este unul mai mult decât decent. Dovadă stă și faptul că Nina Iliescu a ajuns clientă fidelă a saloanelor de înfrumusețare chiar dacă are 88 de ani. 

Ion Iliescu a ocupat funcția de șef de stat de trei ori, a fost senator, iar întreaga sa activitate a fost recompensată regește. Fostul președinte al României are un venit lunar foarte consistent.
Ion Iliescu câștigă o pensie care îi asigură un trai mai mult decât decent. Acesta încasează o pensie de 3.916 lei și mai primește și o indemnizație, pe motiv că a ocupat funcția supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei. În total, fostul președinte al României încasează 9.247 de lei pe lună.

Veniturile familiei Iliescu sunt rotunjite și de pensia pe care o încasează și soția sa Nina. Partenera de viață a lui Ion Iliescu câștiga în anul 2018 o pensie de 2.100 de lei. Conform declaraţiei de avere a acestuia, Ion Iliescu deţine un apartament în Capitală, cumpărat în 1996.

Pentru că banii chiar nu sunt o problemă, cochetă cum o știe toată lumea, doamna Nina este și acum clientă fidelă a saloanelor de înfrumusețare. Ea merge cel puțin odată pe săptămână într-un astfel de loc.

Nina Iliescu a fost surprinsă ultima oară în public în 2016

Ion Iliescu, trimis în judecată în Dosarul Revoluției

Parchetul General a trimis luni în judecată Dosarul Revoluției. Doar trei mari inculpați au fost trimiși în judecată – Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, fostul șef al Aviației Militare. Ceilalți inculpați au murit în timpul instrumentării dosarului.

Cercetările au vizat faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii”, se arată în comunicatul Parchetului.

Procurorii susțin că ”psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22.12.1989, un număr de862 de decese, 2150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice.

Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00). Totodată, ancheta a stabilit că aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”, potrivit comunicatului.