Nu e banc! Cât costă să mănânci la un local de fițe din Ucraina: ”Doamne ferește!”
Cosmin Avram, un renumit vlogger din România, a rămas surprins de condițiile de trai din Ucraina, acolo unde a decis recent să călătorească și să vadă realitatea pe propria piele, în condițiile actuale de război în care se află țara vecină. Bărbatul a avut un șoc atunci când a văzut diferențele de prețuri. Multe produse și servicii sunt de 3 ori mai ieftine decât în România.
În condițiile în care Ucraina se află în Război cu Rusia, multe magazine au fost închise, însă la fel de multe restaurante și localuri au rămas încă deschise localnicilor și turiștilor. Cosmin Avram a fost uimit să observe diferențele reale de prețuri dintre România și țara vecină, multe dintre produsele de bază fiind chiar de 3 ori mai ieftine ca în România. Împreună cu partenera lui, vlogger-ul a luat la ”puricat” fiecare perimetru din orașul Odesa.
Cât costă, de fapt, să mănânci într-un restaurant din Ucraina
Spre exemplu, într-o piață locală, vlogger-ul a descoperit o gamă variată de produse cu prețuri mult mai mici ca în România: la mierea de albine, ou, brânzeturi, legume și măsline.Kilogramul de pepene este 0,11 lei, castraveții costă 6 lei/kg, 3,29 lei/kg pepenele galben, 14,24 lei/kg afinele, cartofii costă 3 lei/kg, morcovii costă 3,29 lei/kg, porumbul costă 1,64 de lei/bucată, roșiile între 3,84 și 5,50 lei/kg. NU RATA: Un tânăr de la noi, celebru pe Tik Tok, a murit pe loc într-un grav accident rutier! Care a fost ultima postare
„Pe partea opusă avem ulei de măsline. Extravergine, 750 de grivne. 0,75 de mililitri. Acesta este ceva mai scump, 1.100. Are un litru, jumătate de litru, la 800 de grivne. Am găsit și o marcă ceva mai cunoscută, un litru, 1.000 de grivne. Nu pare ieftin”, a povestit el.
Dacă experiența din supermarketul local l-a impresionat, împreună cu partenera lui, vloggerul a poposit și într-un restaurant – ce părea destul de scump – pentru a vedea cu exactitate cam cât costă o cină/masă de prânz în Ucraina. Cei doi au comandat mai multe feluri de mâncare: vită, legume, pui, pește, clătite cu dulceață un suc de portocale și un cocktail. La final, cei doi au făcut publică nota de plată: 17 euro, adică 86 de lei.
„Din păcate, multe magazine sunt închise, cam aceasta este situația. Am găsit un local drăguț, așa că o să mâncăm. Aici avem sushi Philadelphia și avocado, somonul arată foarte bine, ghimbir și wasabi. Gata, masa este completă, au venit legumele, puiul, peștele, carnea de porc și salată. De data asta avem și desert: clătitele cu dulceață și brânză. Aici avem carne de vită, arată și miroase foarte, foarte bine și celebrul suc de portocale.
Avem dovlecei, ciuperci, ardei gras, vinete cu un sos pe deasupra. Andreea a mai comandat un mojito. Să avem poftă și bine ați revenit în Ucraina. Haideți să testăm carnea, Andreea o să vină mai aproape să vedem cum e făcută. Perfect. Ia vedeți. Uite, Doamne ferește și nu glumesc. E perfectă. La un preț incredibil. Localul este de nota 10, totul este foarte bun”, a povestit vloggerul în filmulețul publicat pe Youtube.