Nu e banc! Cât a ajuns să coste un porumb fiert, pe plaja din Vama Veche

Publicat: 01/05/2024 | 14:10

Plaja din Vama Veche este plină de turiști cu ocazia zilei de 1 Mai. Această sărbătoare dă startul sezonului estival pe litoral, iar comercianții au crescut semnificativ prețurile. Iată cât costă un porumb fiert sau copt pe plaja din Vama Veche de 1 Mai 2024!

Ziua de 1 Mai a dat startul sezonului estival de pe litoral din 2024, motiv pentru care sute de români și-au făcut bagajele și au plecat la mare. Chiar dacă în stațiunile de la malul mării nu este aglomerația cu care ne-am obișnuit în anii trecuți, există mulți români care nu au dorit să petreacă Ziua Internațională a Muncii acasă.

În această dimineață, Vama Veche s-a umplut de turiști, plaja fiind acaparată de sute de turiști. Acesta a fost și motivul pentru care micii comercianți au scos tarabele, gata să întâmpine clienții pofticioși. Fie că e vorba de înghețată, gogoși, vată de zahăr sau porumb fiert, vânzătorii au încercat să facă cele mai bune oferte pentru a atrage clienții. Iată cât a ajuns să coste un porumb fiert, pe plaja din Vama Veche de 1 Mai 2024!

Citește și: PATRU ROMÂNI ȘI-AU FĂCUT GAURĂ ÎN BUGET, DUPĂ O MASĂ PE LITORAL DE 1 MAI! CÂȚI BANI AU SCOS DIN BUZUNAR LA UN RESTAURANT DIN PORTUL TOMIS

Cât a ajuns să coste un porumb fiert, pe plaja din Vama Veche

Anul acesta, românii care vor să mănânce un porumb fiert sau copt pe plaja din Vama Veche trebuie să scoată bani frumoși din buzunar. Pofticioșii care vor să savureze una dintre cele mai cunoscute gustări ale verii trebuie să știe că prețurile nu mai sunt așa mici ca altă dată.

Dacă în anii trecuți, pentru un porumb fiert sau copt un turist scotea din buzunar 5 lei, la începutul sezonului estival 2024, prețul acestuia s-a dublat. Mai exact, prețul unui porumb fiert sau copt pe plaja din Vama Veche este de 10 lei!

Prețurile au explodat pe litoral! Cât a ajuns să coste o porție de 100 de grame de icre de știucă la restaurantele din Portul Tomis

Este miercuri, 1 Mai, zi de sărbătoare pentru români. Astăzi este rost de petrecere, iar startul deja a fost furat pe litoral. Încă de ieri, cei curajoși care nu s-au speriat de prognoza meteo, au ajuns pe litoralul românesc pentru a da startul sezonului estival. Muzica a răsunat pe litoral toată noaptea, iar cei care în această dimineață s-au trezit mahmuri au dat iama în restaurantele de la malul mării, însă au fost luați prin surprindere de prețurile mari.

În această dimineață, după o noapte grea de petrecere, turiștii au dat iama în restaurante. Mulți au fost cei care abia au aștepta o masă copioasă, însă pofta de mâncare a dispărut atunci când au văzut prețurile practicate la malul mării. Se pare că scumpirile din ultima perioadă se resimt și la malu mării iar prețurile au explodat.

De exemplu, la restaurantele din Portul Tomis o porție de 100 de grame de icre de știucă a ajuns să coste chiar 65 de lei. E drept, cei mai puțin pretențioși pot opta și pentru niște icre de crap, care costă 35 de lei sau pentru o zacuscă de pește, pentru care trebuie să plătească 40 de lei.

Citește și: CUM SĂRBĂTOREAU ROMÂNII 1 MAI MUNCITORESC PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUȘESCU. FOTO & VIDEO DE ARHIVĂ