În ciuda profitului uriaș înregistrat în ultima perioadă, managerii Nusr-Et steakhouse, localul din incinta Park Tower din Knightsbridge, cunoscut pentru mâncărurile sale scumpe – friptura wagyu de 680 de lire sterline – au transmis că depun eforturi majore pentru eficientizarea costurilor la energie, ceea ce a dus la oprirea încălzirii în local.
Încă o lovitură grea pentru Nusret Gökçe, cunoscut ca Salt Bae. Reprezentanții restaurantul din incinta Park Tower din Knightsbridge, cunoscut pentru preparatele sale extrem de scumpe – mușchi wagyu: 630 de lire sterline sau friptura tomahawk – 680 de lire sterline, au transmis că fac eforturi uriașe pentru a reduce costurile la energie.
Astfel, potrivit presei străine, compania a transmis că a decis oprirea încălzirii localului și stingerea luminilor după terminarea programului de lucru sau în timpul orelor de vârf, când clienții nu simt nevoia să fie căldură. Totodată, s-a încercat reducerea orelor de funcționare pentru ”perdelele de aer” – un sistem care are ca scop principal oprirea transferului termic dintre exterior și interior – ideal pentru localurile intens circulate, unde deschiderea ușilor cauzează o pierdere importantă de energie termică.
”Am dorit să îmbunătățim eficiența energetică, iar asta înseamnă oprirea încălzirii centralei după închidere sau în timpul orelor de vârf, atunci când oricum oamenii nu simt nevoia să fie cald”, se arată în comunicatul companiei, potrivit TheGuardian.
Inaugurarea restaurantului londonez a avut loc în anul 2021, iar în anul 2022, reprezentanții companiei anunțau o creștere a vânzărilor cu aproape 66%. În ciuda evoluției financiare, restaurantul a mai redus din prețuri și chiar s-a renunțat la anumite preparate, printre care și friptura acoperită cu foiță de aur – care costa 1.450 de lire sterline, dar și celelalte preparate acoperite în aur. În acest moment, singurul fel de mâncare servit cu foiță de aur este o baklava cu fistic – 50 de lire sterline.