Noua taxă de drum pe care șoferii trebuie să o achite. Traversează o zonă montană spectaculoasă din România
Românii trebuie să achite o nouă taxă de drum, dacă doresc să observe o zonă montană spectaculoasă din România! Pentru că atrage din ce în ce mai mulți turiști, peisajul îți taie răsuflarea și oferă un spectacol natural inedit, pentru porțiunea de drum se va plăti o taxă de acces. Este vorba despre o zonă protejată prin lege, care se întinde pe o suprafață de 350 de hectare. Iată detaliile mai jos, în articol.
O nouă taxă de drum va fi achitată de românii care doresc să fie martori la un adevărat spectacol natural, în județul Gorj. Este vorba despre Cheile Sohodolului, o arie protejată din România și care aparține de teritoriul administrativ al comunei Runcu. Șoferii care doresc să tranziteze această zonă trebuie să plătească o taxă de 10 lei.
Taxă de drum de 10 lei pentru o arie spectaculoasă din România
La momentul actual, se efectuează lucrări de modernizare. Acestea urmează să se încheie la finalul lui 2024. Consiliul Județean Gorj a realizat această investiție, iar administrația locală susține că vor veni și mai mulți turiști pentru a vizita zona protejată din țară. Accesul pe acest drum montan se face prin DN 67D – este vorba despre drumul care leagă Târgu Jiu de Baia de Aramă. Se întinde pe o suprafață de sute de hectare.
„Se fac lucrări de modernizare pe o lungime de 5,5 kilometri. Lucrările de modernizare se vor încheia la sfârșitul acestui an. Cu siguranță va crește numărul turiștilor care vor ajunge în localitatea noastră. Anual, pe acest drum intrau aproximativ 5.000 de mașini”, a preciat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu, potrivit BZI.
Cheile Sohodolului este o arie protejată prin lege. S-a declarat protejarea ariei respective prin Legea nr. 5 din 6.03.2000. Este o zonă spectaculoasă din România, în care cresc plante rare. De aceea, este considerată o rezervație floristică cu o deosebită importanță pentru țara noastră. Totodată, o taxă de drum va exista și pentru Autostrada Comarnic-Brașov. Este un drum așteptat de mulți ani să fie amenajat și ar putea fi făcută în parteneriat public-privat. Cei care doresc să vadă un tablou natural pot vizita aria protejată care se regăsește la limita nordică a județului Gorj cu județul Hunedoara. Aria se regăsește în Munții Vâlcan, iar cetățenii trebuie să respecte legea în vigoare referitoare la ariile protejate.
Sursă foto: Pixabay