Noua regulă de consumație în restaurantele din Cluj: trebuie să mănânci de 300 de lei în două ore
Regula de consumație minimă a fost impusă de câteva restaurante din Cluj! Clienții nu pot sta mai mult de două ore la masă, timp în care tebuie să consume de 250-300 de lei.
Restaurantele se vor deschide în Cluj atunci când rata de infectare va scădea sub 3 la mia de locuitori. Și atunci, capacitatea va fi de 30 la sută. Proprietarii restaurantelor au cumpărat igluuri (corturi din folie de plastic, montate pe un schelet metalic) ca să poată menține afacerea deschisă în pandemie. Aceste igluuri sunt încălzite cu lămpi de ulei, iar cheltuiala este acoperită de consumația minimă impusă de restaurante. (CITEȘTE ȘI: TOPUL JUDEȚELOR CELE MAI PUȚIN AFECTATE DE PANDEMIE. OAMENII SE POT DUCE LA RESTAURANT SAU SPECTACOL)
În aceste condiții, patronii celor mai multe restaurante din Cluj-Napoca care dețin astfel de corturi cer o consumație minimă de aproximativ 250-300 de lei, scrie bzc.ro.