Acasă » Știri » Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO

Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO

De: Alexandra Costea 03/07/2024 | 12:00
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO

A venit ziua cea mare pentru absolvenții claselor a VIII-a. Miercuri, 3 iulie 2024, viitorii liceeni vor afla ce note au obținut la Evaluarea Națională 2024. Rezultatele vor fi postate până în ora 14.00, pe evaluare.edu.ro. Asemenea anilor anteriori, rezultatele Evaluării Naționale sunt publicate într-un format anonimizat. După publicarea primelor rezultate, elevii care nu sunt mulțumiți de note pot depune contestații, iar rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2024 vor fi comunicate pe 9 iulie. CANCAN.ro vă ține la curent cu ultimele detalii despre rezultatele la Evaluarea Națională 2024!

UPDATE ora 12.00 – Rezultatele au fost afișate!

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 au fost afișate!

Acestea pot fi consultate AICI!

UPDATE 11.15 – Câte contestații au fost depuse anii trecuți la Evaluarea Națională? 

  • în 2023 au fost 27.128 de contestații
  • în 2022 au fost 21.856 de contestații
  • în 2021 au fost 20.271 de contestații
  • în 2020 au fost 15.275 de contestații
  • în 2019 au fost depuse 21.509 contestații
  • în 2018 au fost depuse 23.761 de contestații, conform Edupedu.ro.

UPDATE 10.30 – Ministrul Educației, Ligia Deca, va prezenta rezultatele de la Evaluarea Națională 2024, în cadrul unei conferințe de presă la ora 12:00, notează edupedu.ro.

„Tema conferinței: prezentarea rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a din acest an”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

UPDATE 10.20 – Cum își pot calcula elevii media pentru admiterea la liceu? Rezultatele preliminare vor fi publicate pe 3 iulie, până la ora 14:00. Elevii pot depune contestații în zilele de 3 iulie, între orele 16:00 și 19:00, și pe 4 iulie 2024, între orele 08:00 și 12:00.

În urma rezolvării contestațiilor, rezultatele finale vor fi făcute publice pe 9 iulie 2024. Procedura de admitere, inclusiv modul de calcul al mediei, este detaliată în Anexa 2 a ordinului de ministru.

UPDATE 10.00 – Cum arată un model pentru depunerea contestațiilor la Evaluarea Națională 2024? Elevii care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestație pe data de 3 iulie (între orele 16:00 și 19:00) și pe 4 iulie (între orele 8:00 și 12:00), inclusiv prin mijloace electronice.

UPDATE 9.30 – Cum se calculează media pentru admiterea la liceu şi care sunt criteriile de departajare? Repartizarea computerizată este procedura prin care elevii sunt repartizați automat la diferite licee în funcție de preferințele lor și de rezultatele academice.

Îți prezentăm un ghid pas cu pas pentru completarea fișei de înscriere, potrivit edupedu.ro!

UPDATE 9.00 – Pentru a-și vedea notele la Evaluarea Națională 2024, elevii trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

  1. Accesarea platformei oficiale: Elevii și părinții trebuie să acceseze site-ul oficial al Ministerului Educației: evaluare.edu.ro
  2. Introducerea datelor personale: Pe platformă, vor fi necesare introducerea codului unic primit la examenul la Română și să selecteze județe în care au susținut Evaluarea.
  3. Verificarea notelor: După aceea, elevii vor putea vedea notele obținute la fiecare probă în parte, precum și media obținută

UPDATE 8.20 – Elevii de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2024 află astăzi ce rezultate au obținut! Notele vor fi disponibile până în ora 14.00.

Știrea inițială

Rezultatele sunt afișate anonimizat, utilizând coduri individuale în locul numelor candidaților, atât în centrele de examen, cât și online, în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaților la prima probă, pe bază de semnătură de primire.

Fiecare elev care a participat la Evaluarea Națională 2024 a primit la prima probă o foaie ce conține codul unic al candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul. Practic, fiecare candidat își poate vizualiza rezultatele utilizând acest cod individual. Elevii care au pierdut codul primit vor afla notele la școală.

Citește și: BAC 2024 | CE TREBUIA SĂ SCRIEȚI LA MATEMATICĂ, PENTRU A PRIMI NOTĂ DE TRECERE LA BACALAUREAT 2024. REZOLVĂRI + BAREM

Cum se depun contestațiile pentru rezultatele la Evaluarea Națională 2024

Absolvenții de clasa a VIII-a care sunt nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații pe 3 iulie (între orele 16:00 și 19:00) și pe 4 iulie (între orele 8:00 și 12:00), inclusiv prin mijloace electronice.

În acest context, candidații trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice o declarație-tip în care se menționează că sunt conștienți că nota obținută în urma soluționării contestației poate modifica nota inițială, fie prin creștere, fie prin scădere.

În cazul candidaților minori, declarația-tip trebuie semnată și de părinți sau reprezentanții legali. Contestațiile vor fi soluționate între 4 și 9 iulie, iar rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024 vor fi afișate pe 9 iulie.

Când are loc repartizarea computerizată la licee, în 2024

Conform calendarului admiterii la liceu 2024, între 11-12 iulie și 15-22 iulie, elevii și părinții vor completa fișele de opțiuni pentru înscrierea la liceu, iar repartizarea computerizată va avea loc pe 24 iulie.

Dosarele de înscriere la școlile unde candidații au fost repartizați vor fi depuse între 25 și 30 iulie. În perioada 31 iulie – 2 august 2024, Comisia de admitere județeană sau a municipiului București va soluționa situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

Pentru repartizarea computerizată, dacă doi candidați au medii de admitere egale, departajarea se va face pe baza următoarelor criterii, în această ordine: media generală de absolvire a claselor V-VIII; nota de la proba de limba și literatura română din evaluarea națională; nota de la proba de matematică din evaluarea națională; nota de la proba de limbă maternă din evaluarea națională, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, pentru candidații care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Dacă la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați care au aceeași medie de admitere și toate mediile menționate anterior egale, atunci toți acești candidați vor fi declarați admiși la opțiunea respectivă.

Citește și: BAC 2024 | REZOLVAREA SUBIECTELOR + BAREMUL DE CORECTARE LA PROBA DE ISTORIE DE LA BACALAUREAT 2024

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
Văduva victimei lui Mario IORGULESCU: Gino Iorgulescu nu m-a contactat niciodată să-și ceară scuze. Nici nu s-a oferit să mă ajute
Văduva victimei lui Mario IORGULESCU: Gino Iorgulescu nu m-a contactat niciodată să-și ceară scuze. Nici...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cele 3 zodii care renasc din propria cenușă în luna iulie. Toate durerile trecutului se spulberă și încep o nouă viață
Cele 3 zodii care renasc din propria cenușă în luna iulie. Toate durerile trecutului se...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Cum a ajuns un bărbat din Olanda să aibă 1.000 de copii cu sute de femei din toată lumea. „Cred că am exagerat puțin”
Cum a ajuns un bărbat din Olanda să aibă 1.000 de copii cu sute de...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana. Mama ei spune că nu se mai oprea din râs
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta: „Așa a vrut Ileana”
Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta:...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Reacţia unui britanic care a călătorit cu 9 lire la clasa I cu CFR:
Reacţia unui britanic care a călătorit cu 9 lire la clasa I cu CFR: "O...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Noul update pentru Android Auto este live. Cele mai importante schimbări
Noul update pentru Android Auto este live. Cele mai importante schimbări
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
Valea Oltului se închide. Cele mai bune rute ocolitoare. Toți șoferii trebuie să știe
Valea Oltului se închide. Cele mai bune rute ocolitoare. Toți șoferii trebuie să știe
Vacanță de coșmar pentru o turistă care a mers cu mașina în Grecia. Ce a pățit la puțin timp după ce a ajuns în Halkidiki. Ți se poate întâmpla și ție
Vacanță de coșmar pentru o turistă care a mers cu mașina în Grecia. Ce a...
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Şocul zilei! Vlad Voiculescu a fost prins pe TINDER de iubită şi a fost părăsit. Dezvăluiri MEGA-PICANTE
Şocul zilei! Vlad Voiculescu a fost prins pe TINDER de iubită şi a fost părăsit....
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Euro 2024: Germania îl convoacă pe ambasadorul Turciei. Disputa privind salutul lupului ia amploare
Euro 2024: Germania îl convoacă pe ambasadorul Turciei. Disputa privind salutul lupului ia amploare
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
Bursele pentru elevi se modifică din nou. Ce condiții sunt introduse în anul școlar 2024-2025
Bursele pentru elevi se modifică din nou. Ce condiții sunt introduse în anul școlar 2024-2025
Cât câștigă un vânzător la o COVRIGĂRIE celebră din Capitală? Se caută cu disperare angajați noi într-o piață unde nu mai e „nimeni la ușă”
Cât câștigă un vânzător la o COVRIGĂRIE celebră din Capitală? Se caută cu disperare angajați...
Ion Ţiriac a fost implicat într-un incident în trafic şi amendat de poliţie. Reacţia furibundă a miliardarului
Ion Ţiriac a fost implicat într-un incident în trafic şi amendat de poliţie. Reacţia furibundă...
Un bărbat a vrut să mănânce o conservă de ton, dar când a deschis-o a încremenit. Peste ce a putut să dea
Un bărbat a vrut să mănânce o conservă de ton, dar când a deschis-o a...
Cine este rapperul ucis într-o parcare? Momentul atacului a devenit viral pe internet
Cine este rapperul ucis într-o parcare? Momentul atacului a devenit viral pe internet
Cum se mai simte Nelu Vlad de la Azur după ce a fost diagnosticat cu hematom pe creier. Ce interdicții a primit din partea medicilor
Cum se mai simte Nelu Vlad de la Azur după ce a fost diagnosticat cu...
O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro
O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane...
Satul din România care arată la fel ca un labirint. De ce au fost construite drumurile așa
Satul din România care arată la fel ca un labirint. De ce au fost construite...
×