Noi măsuri vor fi implementate pe sticlele de vin marca Bachus. Potrivit informațiilor venite din partea reprezentanților, eticheta de pe sticlele de vin ar putea conține toate substanțele și ingredientele utilizate în procescul pentru obținerea băuturii. Această decizie nu este deloc pe placul producătorilor de vinuri, mai ales că pot exista peste 800 de substanțe care s-ar putea regăsi în fiecare sticlă de vin.
Decizia vine în urma unei noi reglementări europene care ar putea intra în vigoare de la începutul anului următor. Deși Uniunea Europeană ia în calcul această variantă, producătorii de vin sunt destul de sceptici și nu sunt de părere că această măsură are mari șanse de a fi aplicată. (VEZI ȘI: AMENDAT PENTRU CĂ AVEA PREA MULT VIN ÎN PIVNIȚĂ. CE A PĂȚIT UN BĂRBAT DIN ALBA IULIA)
Înainte de a fi expuse la vânzare, vinurile trebuie să treacă mai multe teste. Mai concret, degustorii autorizați trebuie să țină cont de mai multe criterii, înainte de a-și da acordul pentru vânzarea lor.
,,Scopul este de a învăţa, de a descoperi vinuri noi. Este un fel de examen”, a fost declarația Dianei Păvălescu, reprezentant al asociaţie degustători.
,,Anul viticol a fost bun, în general, în toate zonele, dar din strugurii din toamna aceasta cred că cele mai bune vinuri s-au realizat la noi în Oltenia”, a declarat Aurel Popa, somelier.
Specialiștii în eonologie au anunțat că noua propunere europeană ar putea să îi oblige pe producători să treacă pe etichetele sticlelor de vin absolut toate informațiile pe care licoarea le conține. (CITEȘTE ȘI: CE ALIMENTE ”ADORĂ”, ÎN MOD SURPRINZĂTOR, TEMPERATURILE SCĂZUTE. CUM POȚI PRELUNGI, SPECTACULOS, VALABILITATEA UNOR PRODUSE)
De asemenea, Constantin Băducă, specialist, explică faptul că pe etichetă ar fi imposibil să fie trecute absolut toate valorile, încât compoziția chimică ar putea să depășească peste 800 de substanțe.
,,Este imposibil ca pe etichetă să treci pentru că în compoziţia chimică ajung să se regăsească peste 800 de substanţe în fiecare vin”, a declarat Constantin Băducă, specialist oenologie, potrivit informațiilor oferite de observatornews.ro.