Noi detalii în dosarul Pantelimon. Acuzațiile, date peste cap de un cadru medical de la Spitalul Universitar

Publicat: 12/08/2024 | 12:31

Dosarul Pantelimon. O parte din acuzațiile din dosar au fost date peste cap de un cadru medical de la un alt spital din București, potrivit EVZ. A fost adus în atenție cazul pacientului de 54 de ani, care a murit în luna aprilie 2024, la câteva săptămâni de la internare.  

Au apărut noi informații legate de dosarul Pantelimon. Vă reamintim că 17 pacienți au decedat în condiții suspecte, în perioada 4 și 7 aprilie 2024, la Spitalul Sf. Pantelimon. Printre pacienți se afla și un bărbat în vârstă de 54 de ani, care se afla internat în unitatea medicală de câteva săptămâni. Un cadru medical din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” dă peste cap acuzațiile. Într-o postare pe rețelele de socializare, a oferit o serie de explicații asupra cazului bărbatului care ajunsese la camera de gardă și se internase din 17 martie 2024 în spital.

Cazul bărbatului de 54 de ani care a murit pe 4 aprilie 2024

Context. În data de 17 martie 2024, bărbatul de 54 de ani a ajuns la camera de gardă a Spitalului Sf. Pantelimon cu probleme de respirație, picioarele umflate și cu stare de oboseală. A fost internat în spital, la momentul acela. Fusese testat pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ. În fișa de internare s-ar fi notat dignosticul de pneumonie bilaterală. La o săptămână distanță, a fost mutat pe secția ATI, iar în fișa de transfer au apărut mai multe simptome. Se stabilise să primească tratament de 5 ml/h de noradrenalină, apoi doza a fost mărită (15ml/h). La o zi distanță, pe 26 martie, a intrat în primul stop cardio-respirator. La câteva ore distanță, ar fi avut un alt doilea stop cardiac și a fost resuscitat. După ce starea de sănătate părea că se ameliorează, pe 1 aprile ajunge iar intubat, iar pe 2 aprilie a fost diagnosticat cu Covid. Pe 4 aprilie, la ora 15:00, i-a fost declarat decesul. În ziua respectivă, de gardă erau cele două femei care au calitate de inculpate în dosar.

Vezi și Cazul doctorițelor de la Pantelimon. Ce s-ar fi greșit, de fapt: „Dozele mamut. Sunt dovezi științifice”

Vezi și Dosarul Pantelimon. Ce ascundea una din doctorițe acasă, e dovada pe care procurorii o așteptau

Dosarul Pantelimon: acuzațiile, date peste cap de un alt cadru medical

„Pacientul avusese în trecut tuberculoză. După ani a apărut pericardită constrictivă( adică calcificare extremă a foitiei din jurul inimii). Calcificarea din jurul inimii era atât de importantă încât nu mai permitea distensia pereților inimii pentru a umple cavitățile drepte cu sânge. Se întră intr-un cerc vicios.

Că să compenseze necesarul de sânge și oxigen din țesuturi organismul descarcă el, catecolamine. Efectul acestora pe cord se traduce prin creșterea pulsului Crescând pulsul scade perioada de relaxare a inimii-acea perioada în care cavitățile inimii se umplu cu sânge și în care mușchiul inimii primește el, sânge. Rezultatul este o scădere și mai importantă a valorilor tensiunii arteriale.Sângele stagna în organe în ficat și așa a ajuns la ciroză cardiacă. Pericardită constrictivă se complicase cu ciroză cardiacă. (AFECTARE HEPATICĂ).

În plămân staza s-a suprainfectat determinând bronhopneumonie și s-a manifestat prin lipsa de aer. Pacientul odată ajuns la spital primește antibiotic și perfuzii. Volumul de lichide din organism crește, crește și mai mult gradul de stază, plămânul absoarbe apă că un burete și respiră din ce în ce mai prost”, se arată în postarea medicului, pe Facebook. AICI se află continuarea.