Noi detalii în cazul scandalului morților de la terapie intensivă, de la spitalul Pantelimon! Patru cadre medicale au fost audiate astăzi de anchetatori

Publicat: 07/08/2024 | 14:01

Procurorii au efectuat percheziții la domiciliile a două doctorițe și două asistente implicate în scandalul de la terapia intensivă al Spitalului Sfântul Pantelimon. În urma descinderilor, au fost confiscate mai multe calculatoare de la cele patru cadre medicale. Acestea erau suspectate că diminuau nivelul de noradrenalină la pacienții vârstnici pe care îi considerau fără șanse de supraviețuire.

Miercuri, 7 august 2024, oamenii legii au reținut patru angajați ai Spitalului Pantelimon și i-au dus la audieri în cadrul investigației privind decesele suspecte de la Secția ATI. Cei patru sunt două doctorițe și două asistente implicate în scandalul de la terapia intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon.

„În dimineaţa zilei de 07.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii din cadrul DGPMB – Serviciul Omoruri au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Bucureşti. De asemenea, la sediul Serviciului Omoruri au fost aduse patru cadre medicale, în vederea audierii”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: Români căutați în Thassos, după ce au mâncat și au fugit fără să plătească: “Dacă îi recunoașteți…”

Întregul scandal de la spitalul Sfântul Pantelimon ar fi pornit în urma unei răfuieli

În aprilie, procurorii au primit o sesizare din partea unei asistente de la Spitalul „Sf. Pantelimon”. Aceasta a raportat că, între 4 și 7 aprilie 2024, în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), au decedat 17 pacienți din cauza reducerii voluntare a dozei de noradrenalină – un neurotransmițător folosit pentru creșterea și menținerea tensiunii arteriale – de către personalul medical.

Procurorii au inițiat un dosar penal pentru infracțiunea de omor și au adunat multiple probe, inclusiv audieri ale medicilor și asistentelor medicale. Au fost confiscate documentele medicale ale tuturor pacienților decedați în Secția ATI între 4 și 7 aprilie 2024.

Mai apoi, o asistentă a fost acuzată de mărturie mincinoasă.

Anchetatorii cred că ea are cunoștințe despre ceea ce s-a întâmplat în Secția ATI, dar a refuzat să ofere detalii în timpul audierilor, motiv pentru care procurorii au decis să o acuze.

Citește și: Peste 250 de motocicliști i-au adus un ultim omagiu lui Nicu Covaci pe străzile din Timișoara: „Ne-a învăţat să ne iubim oraşul, să ne iubim ţara”

This browser does not support the video element.