Cele trei asistente care au asistat în blocul operator la operața copilului de un an și opt luni care a murit la clinica privată Sanador au fost audiate de polițiști. Avocatul uneia dintre acestea a declarat, la ieșirea de la audieri, că din punctul lor de vedere, totul a decurs normal.
„Anchetatorii vor să lămurească situația de fapt, ce s-a întâmplat și cu asta să termine. Știm și noi ce știți ce dumneavoastră. Din punctul dânsei de vedere, totul a decurs normal. Nu (a existat vreun semn că s-ar fi simțit rău copilul -n.r.). După operație, nu știm noi pentru că a fost pe altă secție, nu pe secția pe care o reprezint eu. A dat declarație de martor, nu vă pot spune mai multe„, a declarat avocatul uneia dintre asistente.
„Am înțeles că asistentele au spus că nu au văzut nimic, că nu au observat nimic. În ciuda declarațiilor lor, există probe care vor conduce la aflșare adevărului în mod indubitabil. Efectiv, pacienții erau transportați în brațe, cu liftul cu care circula și personalul, adică sunt anumite aspecte care vor fi lămurite de deplin de organul de urmărire penală. Nu, nu s-au constatat nereguli, când se vor pune cap la cap toate declarațiile, toate filmările, se vor face toate analizele cu privire la probe, atunci se vor constata neregulile.
Eu totuși aștept un punct de vedere de la spital dacă în prezent au sau nu acreditare, dacă puteau să facă acte de genul operațiilor chirurgicale în condițiile în care pe site apare expirată autorizația. Au fost audiate 3 asistente, toate din sala de operație , din blocul operator„, a spus Mariana Ștefan, avocata părinților copilului.
Cauza decesului copilului de un an şi opt luni, care a murit la Sanador, este un şoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au precizat reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML). Copilul a murit după ce a operații de hernie inghinală. În acest caz, s-a autosesizat și Colegiul Medicilor, care a demarat o anchetă.
Părinții copilului au declarat, după audieri, că au ales să opereze copilul la spitalul privat de frica infecţiilor spitaliceşti din unitățile spitalicești de stat, însă că, după operație, atunci când le-au sesizat pe asistente că micuțul nu se trezește, acestea nu găseau echipamentele și nici nu știau să le folosească, așa că au chemat SMURD-ul. Copilul nu a mai putut fi salvat.