Noi detalii despre amânarea ratelor bancare: Guvernul nu se bagă la acest aspect, iar reguli noi…
Noi reguli privind amânarea de către români a ratelor la bănci! Guvernul le-a stabilit, astfel că băncile pot accepta sau refuza cererea clienților pentru a-și amâna ratele până la nouă luni, arată normele de aplicare care au fost publicate în Monitorul Oficial.
Pot beneficia de amânarea plăţii ratelor la bancă persoanele fizice ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect. Clientul trebuie să declare pe propria răspundere că i-au fost afectate veniturile, anunță rtv.net. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE KLAUS IOHANNIS! ROMÂNIA TRIMITE ÎN ITALIA O ECHIPĂ FORMATĂ DIN 11 MEDICI ŞI ŞASE ASISTENŢI MEDICALI)
Banca va analiza cererea şi va răspunde în scris în maximum 15 zile. (CITEȘTE ȘI: CÂT CREDE MEDICUL ADRIAN STREINU-CERCEL CĂ VOM MAI STA ÎN CASE, DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: „15 MAI ÎNSEAMNĂ VÂRF AL INCIDENȚEI”)
De asemenea, beneficiază de amânarea plăţii ratelor cei care au deja credite şi cei care nu au restanţe.
Reamintim că Ministerul Finanțelor Publice a subliniat, sâmbătă, că băncile vor amâna plata ratelor pentru toți clienții afectați de criza provocată de răspândirea COVID-19, în cazul populației fiind suficientă pentru aprobarea facilității o declarație pe proprie răspundere că au fost afectate veniturile față de situația anterioară declanșării situației de urgență. (NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE GENERALUL-MAIOR IONEL OPREA, NOUL COORDONATOR AL SPITALULUI JUDEȚEAN SUCEAVA: ”PERSONALUL MEDICAL CARE NU ACCEPTĂ CARANTINA INSTITUȚIONALIZATĂ ARE VARIANTA… ”)
Instituția subliniază că pentru creditele ipotecare, perioada pentru care se acordă facilităţile de suspendare la plată a ratelor poate fi exprimată o singură dată şi este cuprinsă între o lună şi nouă luni, fără a putea depăşi data de 31 decembrie 2020.
MINISTRUL SĂNĂTĂȚII TAIE ÎN CARNE VIE! A DEMIS NU MAI PUȚIN DE PATRU MARI ȘEFI
Posibile motive de amânare în cazul creditelor ipotecare sunt şomajul tehnic, concedierea, reducerea salariului în cazul debitorului sau a membrilor familiei acestuia, plasarea în carantină sau în izolare a debitorului sau îmbonăvirea acestuia de coronavirus.